PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245524
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

Wyrażnie widać, że zdania są podzielone. Każdy kto mówi że film był dobry używa jednego argumentu. "Ci co mówią, że film był kiepski po prostu go nie zrozumieli". A ja się pytam, a co w tym filmie było do rozumienia, gdzie tam jest przesałnie ukryte, bądź czytelne. Ten film nic sobą nie reprezentuje, zagłębia się w jakąś strasznie pogmatwaną historię bez ładu i składu. Nie uważam się za półdebila i zrozumiałem chyba wszystko co w tym filmie było do zrozumienia, czyli, że Neo jest silny i lata jak Superman, a Agent Smith najpewniej jest takim samym człowiekiem jak każdy inny i żyje sobie w Zione. Zresztą nieważne jak ktoś zinterpretuje jego obecność w Zionie- w ogóle nie jest to interesujące. Czy jest któś kto pała ciekawością co on tam robi???
I tak na koniec jeszczce.
Muzyka w filmie jest niezauważalna, gdzie po pierwszej części poleciałem do EMPIKU po płytę. Zerwali zupełnie bez sensu z pieknymi wątkami z pierwszej części. Wprowadzili jakieś pokraczne postacie, które nic do flimu nie wnoszą. Gdzie jest Tank???
Zion jawi się początkowo jako schludne miejsce, gdzie kontrolerzy są ubrani w sterylną biel, po czym pokazują pokraczną techno orgię (rodem z Mad Maxa lub innego filmu s-f klasy b lub nawet C), brud i zacofanie. Gdzie tu sens?
Jest motyw, gdzie Trinity nie potrzebuje telefonu, żeby skontaktować się z Linkiem!!!! Po cholerę Trinity wyskakuje z okna wieżowca, skoro robi to na pewną śmierć? Równie pięknie mołaby zginąć w walce z Agentami, ale tam ma 10000000 razy większe szanse na przeżycie. Bzdura wymyślona pod chorą fabułę.
Do tego te bolesne błędy w filmie zauważalne za pierwszym oglądaniem.
1) Neo w pierwszej scenie nie ma pluga w głowie!!!!!
2) w secnie na autostradzie ciężarówki nie mają osi w tylnych kołach
3) niektórym samochodom brak silników
4) jak ktoś ma więcej takich rodzynów to z chęcią poczytam

Dla zainteresowanych odsyłam do mojego poprzedniego post'a, tam też zapisałem pare głupot z filmu.