PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245524
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

Już nie wiem co napisać ale mnie naprawdę zatkało.Oby nie było brawdą żeby powstała 4,5,6 częśc Matrixa!Clayton Watson w roli głównej ''chyba''.To będzie Masakra!Bez Neo i Trinity to będzie nic!Ale zapamiętajny słowa poczciwej Wyroczni''Jeszcze go zobaczymy.''Oczywiście o neo chodzi.Co oni go wskrzeszą do cholery czy jak?Matrix Ressurection?Oby to nie było prawdą.A co wy o tym myślicie?A pozatym Reloadet dzieło jak dzieło.Klasyka.

Klaudynka

Powróci Wybraniec po raz 7, jednakze nie bedzie kolejnych filmów, moze ten motym bedzie w grze Matrix Online, ktora jest kontynuacją filmowej trylogii. Poza tym Matrix przeezedł do wersji 3.7 gdziw Wyrocznia będzie się starała stworzyć pokój między maszynami a ludzmi. Co prawda ze strony większosci maszynyn/programów to no problemo, ale gorzej z niektorymi ludzimi i zbuntowanymi programami. Pomóc ma w tym Wyroczni dziewczynka Sati, która wzięła swoje imię od hinduskiej bogini Sati (bogini słońca - stąd ten motyw z przerysowanym/dziecięcym wschodem słońca, no i ta bogini też coś miała zwiazek z czernymi kotami - w rewolucjach też jest taki motyw), poza tym Samma Sati w hinduizmie to "właściwa przytomność" - ostatnie stadium dojrzewania umysłu. Wybraniec nie powróci jako nasz Neo, bo przy przeładowaniu matriksa źródło wzięło tylko jakąś część schematu umysłu (uznajemy umysł za zbiór procesów informatycznych) Neo, ta część czyniła go Wybrańcem. Źródło nie zachowało wspomnień Neo/Thomasa Andersona bo to nie potrzebne. Na ławce na końcu Matrixa Rewolucji pisze "In memory of Thomas Anderson".

ocenił(a) film na 10
Deterministic

To wiedziałam:) Ale niestety powstaną kolejne częsci takisame jak Trylogia Matrix tylko że głównym bohaterem będzie The Kid...czyli ten chłopak.I może on zostanie wybrańcem bo jak mi wiadomo to ma szczególny związek z Neo (co widziaelismy w The Kid Story czyli Animatrix)

Klaudynka

Jesli coś takiego bedzie nakrecone to nie przez wachowskich. a kid nie ma nic wspilnego z Neo, poza tym matrix to film cybrpunkowy, odrzućmy metafizyke. Kid zwyczajnie doswiadczal w matriksie bledów progrmowania, to byla anomalia. Widocznie przeplywalo przez jego umysl cos zwiazanego z wybrancem i czuł nei tylko ze swiat jest nierealny ale czul cos wiecej. Poza tym imie Neo, czy Trinity, czy Morfeusz znał pewnie z innych zródel, w szkole w koncu w zecszycie pisal ich imiona. The Kid raczej bedzie takim przywodcą Ziończyków. Aha The Kid w matriksie miał imię Michael Karl Popper (czy Karl Michael, jakos tak. Zobacz sobie w ecyklopedii kim był Karl Popper.