PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245523
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

Co by nie mówić, film jest wyje.... w kosmos.
Ale ja nie o tym, ja do pANI mAGDY bALCEREK, która podobno (tak było napisane) opracowała polskie napisy, które widz zmuszony jest czytać. mAGDO bALCEREK - weź ty się schowaj, wystrzel się na Księżyc, zapadnij się pod ziemię. Myślałem, że po tak żałosnej pomyłce, jaką były napisy na DVD do pierwszej części ("Trójca", "Czołgu! Ładuj"), nic bardziej beznadziejnie amatorskiego nie mogło mieć miejsca. A jednak mAGDA bALCEREK popisała się genialną (!!!) pożal się Boże angielszczyzną, dopasowaniem kontekstu, rzetelnością, Wstyd, żenada, lepper !!!
Jeśli nie oglądaliście jeszcze filmu, a znacie w miarę dobrze angielski - nie czytajcie tego szajsu, ale słuchajcie. Czytając tłumaczenie, w dużej części odbierzecie inaczej film. Wierzcie mi, mam na pececie scenariusz "Reloaded" i już co nieco zerkałem i porównywałem. Wierzyć się nie chce...

użytkownik usunięty

Racja..........
Fakt - tłumaczenie gorsze już chyba byc nie mogło - w dodatku bardzo częst pojawiąły się literówki - skandal, "to sie do prasy nadaje.." :):)

ocenił(a) film na 7

kŁeska :D
Kilkanaście postów wcześniej już o tym pisałem.
Siedząc w kinie po którejś z kolei literówce oraz pięknym translatnieciu słychać można było śmiech na sali a jak dobrze pamiętam to kŁeska chyba była najzabawniejsza :D

użytkownik usunięty
WIDMO82

git napisy
Pamiętam "kłeske" ale nie kojarze o co chodzilo. A napisy super!
Zwlaszcza: "Chodu!" - "let's go!", "go!"