PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245523
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

Po obejrzeniu pierwszej części chyba jak każdy byłem pod wrażeniem efektów specjalnych, ciekawego pomysłu, dobrych zdjęć i muzyki. Jako całość Matrix 1 to świetne kino S/F, tym bardziej czułem ogromny zawód wychodząc z kina po tej dennej "Reaktywacji". Reżyserzy skupili się tu tylko na efektach, na dalszy plan zeszła fabuła. Kiepskie dialogi, mizerna "gra"??? aktorów spowodowały że film okropnie mnie znużył, mocno musiałem się starać by na nim nie usnąć. O trzeciej części już wogóle nie wspomnę. Szkoda że zrobiono na siłę z Matrixa trylogię (taaaak wiem że taki był zapewne plan ale...)
Do dziś uważam że to najbardziej zmarnowane 18zł i 2h w życiu.

smoke_city

''Po obejrzeniu pierwszej części chyba jak każdy byłem pod wrażeniem efektów specjalnych, ciekawego pomysłu, dobrych zdjęć i muzyki.''

którychś z wyżej wymienionych brakuje ci w reaktywacji? no jak to przeczytałem to mi oczy ze zdziwienia wypadły i muszę teraz szukać,
w reaktywacji jeżeli chodzi o efekty to chyba nie trzeba komentować; wszystko jasne. ciekawy pomysł, jak najbardziej, dobre zdjęcia? na najwyższym światowym poziomie kina sf, muzyka wg mnie klimatyczna, ten twój komentarz taki jakiś naciągany

ocenił(a) film na 8
corvus1605

Tych oczu bedzie Ci ciezko szukac bez oczu chyba ze masz zapasowe ;)

smoke_city

Jak dla mnie reaktywacja byla najciekwasza i najlepsza czescia! pod kazdym wzgledem! kupa smaczków i dobrych tekstow, swietne stroje , lepsze efekty, sceny walki, ogolny sens filmu, bardziej idacy w filozofowanie moze to nie podoba sie takim jak ty no i najlepsza postac calej trylogi Merowing oraz jego sliczna Monica B chyba persefona!:) generalnie najlepsza czesc!