PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245523
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

To juz nie to!!!!!

użytkownik usunięty

Film faktycznie wbija w fotel,efekty specjalne przechodza wrecz same siebie-scena z setka agentow i na autostradzie przyspieszaja bicie serca i podnosza adrenaline.Natomiast motyw Neo jako Supermena-troche smieszny w pewnych momentach ocierajacy sie o lekka rzenade(zwlaszcza gdy ratuje Morfeusza i Keymakera na autostradzie z dachu wybuchajacego tira).I po drugie rownie fatalny epizod zaprezentowala Persefona -czyli Monica Bellucci.Pojawila sie na marne 10 min,nie wnoszac nic ciekawego do filmu,wrecz przeciwnie budujac jakies dziwne napiecia miedzy Neo i Trinity niczym rodem z jakies mydlanej opery.Bylo to absolutnie zbedne.Sumujac:trzeba film obejrzec,zakrecona fabula(nawet jeszcze bardziej niz pierwsza czesc)ale chyba juz nie tak dzialajaca odswiezajaca na potencjalnego widza jak czesc pierwsza!!!

użytkownik usunięty

Pytanie
jak mi powiesz o oczym byl ten film i czego oczekiwales od drugiej czescii to sie z toba zgodze? Wskazówka film nie byl o efektach specialnych.
W zasadzie pytanie do wszystkich "ekspertow" od matrixa.

ocenił(a) film na 9

odpowiedz
Po pierwsze nie uwazam siebie za jakiegokolwiek "eksperta" matrixowego.Jedynka wciagnela mnie swoja trescia,innowacyjnym spojrzeniem na rzeczywistosc(jako taka,bo w filnie reczywistosc nasza to matrix) i tak potrafila to przekazac,ze czlowiek po wyjsciu z kina przez dluzszy czas rozpatrywal wszystko od poczatku do konca(przynajmniej ja).W "Reaktywacji" odnosze wrazenie,ze Wachowscy chcieli na 1cm tasmy filmowej wladowac jak najwieksza porcje piewrszorzednych(nie zaprzeczam) efektow specjalnych,zapominajac,ze sednem takiego gatunku filmu jak Matrix jest odpowiednie wywazenie zarowno czesci wizualnej jak i merytorycznej(czyli tresci).To pierwsze zdecydowanie w filmie dominuje,powodujac,ze przeslanie filmu nie jest tak swieze i jasne jak to bylow Jedynce.
Co oczekiwalam od Dwojki-no z pewnoscia jeszcze bardziej "porazajacych" efektow specjalnych,ale tej samej glebi jaka byla w Jedynce.Tego mi brakowalo!