PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245524
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

Wachowscy do piachu!!!!

użytkownik usunięty

Cztery lata czekałem na ten film. CZTERY DŁUGIE LATA!!! Naczytałem się na różnych chatach i nieoficjalnych stronach o tym co może być w kolejnych częściach. Cały czas napiecie rosło. To co do mnie docierało okazało się oczywiście nieprawdą, a szkoda, bo w wyobraźni widziałem co z Matrixa można jeszcze wyciągnąć. To co sobie wyobrażałem przerosło to co zaserwowali mi braciszkowie Wachowscy. Co zaserwowali to wiedzą ci co widzieli ten film. Niski poziom i przerost formy nad treścią. A na dowód tego kilka bezsensownych wątków i odejść od pierwowzoru :
1) po jakiego grzyba agent Smith się replikował, skoro nie dało mu to przewagi w walce???
2) dlaczego żaden agent nie zginął w sposób w jaki ginął w pierwszej częśći (zmiana nośnika)? kurcze zapomnieli twórcy, że agentów można zabić? a Neo z dużą rurą dużo machał i jedynie rozrzucał ich na boki
3) już nie wspominając o roli monici belucci, po jaką cholerę chciała być pocałowana przez Neo???!!!
4) skąd się wzieły blade twarze? czemu nie wykorzystano ich w pierwszej części skoro są nie do pokonania??? podobno braciszkowie mieli od poczatku trylogię w głowie.
5) dlaczego Neo lata z ręką do przodu jak Superman? w pierwszej części latał z rękoma przy ciele.
6) poza tym pojawił się karygodny błąd. skoro masyzny kopały 100m/h i gdy pojawiła się ta informacja były na głębokości 2000m a do zionu zostało 9 dni kopania to z prostego rachunku wynika że zion jest około 22km pod ziemią. w pierwszej części bodajże tank powiedział że zion jest przy jądrze ziemi gdzie ciągle jest ciepło. poza tym morfeusz w swojej przemowie w zionie też zachęcał, aby zadrżało jądro ziemii. ziemia ma chyba więcej niż 22km średnicy
7) teraz nie pamiętam, ale czy przestali czasem używać telefonów do łączenia się z matrixem i do wychodzenia z niego???
8) itd.

TAK WIĘC DO PIACHU Z WACHOWSKIMI ZA ZEPSUCIE FILMU NIE DO ZEPSUCIA. ZA ZMARNOWANY CZAS I ZA ZAWIEDZIONE NADZIEJE PRAWDZIWYCH MATRIXOMANIAKÓW.

użytkownik usunięty

Lemon do piachu!!!!!!
Przestan juz narzekac czlowieku!! Wg ciebie najlepiej jakby Matrix 2 byl dokladna kopia Matrixa 1. Niestety nie jest i musisz sie z tym pogodzic. Twoja wyliczanka jest zupelnie pozbawiona sensu. Taka sama, albo nawet i wieksza mozna by ulozyc do pierwszej czesci Matrixa. Dlaczego Neo latal z reka do przodu a nie przy ciele???? No comment.