PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245506
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

czytaliscie recenzje Marcina? no coz...sam chyba nie wiedzial co napisac, mam wrazenie ze czasem przeczy sam sobie

użytkownik usunięty
Kseniucha

tak
czytałem i recenzja GIT tak własnie bym napisał o matrixie 2 ^^

ocenił(a) film na 10

GIT?
moze i tak ,ja sie jednak nie zgadzam troche z tym ze nie ma w tym filmie tresci...do tego nie wiem co mu przeszkadza scena lozkowa a nie przeszkadza mu 14 min sceny na autostradzie? czy to nie jest jakby to samo, w sensie dla kazdego cos milego ? poza tym nie mozna mowic ze jest wiele postaci ktore nic nie zmacza, bo moze beda znaczyly w nastepnej czesci.

Kseniucha

Tresc, poscigi i inne sceny...
1. Ale ja nie napisałem, że nie ma treści. Nie ma jej na początku. Sama przyznasz, że rozważania o tym, że jedne maszyny pomagają ludziom (zapewniają wodę pitną, świeże powietrze w mieście itp.), a inne usiłują zniszczyć ludzi są banalne. Podobnie jest z sercowymi rozterkami Morfeusza.
Dalej jest lepiej. Spotkanie z Architektem, Wyrocznią, czy potyczka ze Strażnikami zmieniają cały dotychczasowy bieg wydarzeń. Zatem jest w filmie treść, ale scenariusz nie odgrywa w nim już tak dużej roli, jak w części pierwszej.
2. Scena łóżkowa - obawiam się, że została dodana do filmu właśnie na tej zasadzie 'dla każdego coś miłego'. Pościg miał jakieś uzasadnienie w fabule, scena łóżkowa już nie. Poza tym została fatalnie wyreżyserowana i pozbawiona jakiejkolwiek namiętności.
3. Co do postaci - zgadzam się. Ciężko ocenić co będzie dalej. Niestety, Wachowscy zdecydowali się wprowadzić filmy w odstępie 6-miesięcznym, a nie 2-tygodniowym, jak pierwotnie planowano. Szkoda.

użytkownik usunięty
Rednacz_w_stanie_spoczyn

Matrix
Co do punktu pierwszego polecam Ci obejrzenie Animatrixa, szczegolnie epizod Matriculated tam jest wlasnie opisane, dlaczego niektore maszyny pomagaja ludziom.

Animatrix
1. Nie chodziło mi o to, że jest to niejasne, tylko, że było banalne.
2. Animatrix - szkoda, że film ukaze sie dopiero w czerwcu. Uwazam, ze nalezalo serial obejrzec przed pojsciem do kina.

ocenił(a) film na 10
Rednacz_w_stanie_spoczyn

szkoda
a moze i nie , w sumie to nie wiem , jakos tak sie przyzwyczailam do mysli ze bedzie za pol roku, (dobrze natomiast ze nie za 2 lata ) ale tak jak mowie, moze scena lozkowa sie wyjasni w ostatnim odcinku (jakis potomek czy cos? ) w koncu nie od parady chyba tak bardzo naciskaja (Neo i Trinity) "potrzebuje Cie !!!" jakos tak zwrocilam na to zdanie uwage i dlatego twierdze ze ma to znaczenie, ale moze sie myle chyba nie pozostaje nam nic innego jak czekac cierpliwie