czytaliscie recenzje Marcina? no coz...sam chyba nie wiedzial co napisac, mam wrazenie ze czasem przeczy sam sobie
GIT?
moze i tak ,ja sie jednak nie zgadzam troche z tym ze nie ma w tym filmie tresci...do tego nie wiem co mu przeszkadza scena lozkowa a nie przeszkadza mu 14 min sceny na autostradzie? czy to nie jest jakby to samo, w sensie dla kazdego cos milego ? poza tym nie mozna mowic ze jest wiele postaci ktore nic nie zmacza, bo moze beda znaczyly w nastepnej czesci.
Tresc, poscigi i inne sceny...
1. Ale ja nie napisałem, że nie ma treści. Nie ma jej na początku. Sama przyznasz, że rozważania o tym, że jedne maszyny pomagają ludziom (zapewniają wodę pitną, świeże powietrze w mieście itp.), a inne usiłują zniszczyć ludzi są banalne. Podobnie jest z sercowymi rozterkami Morfeusza.
Dalej jest lepiej. Spotkanie z Architektem, Wyrocznią, czy potyczka ze Strażnikami zmieniają cały dotychczasowy bieg wydarzeń. Zatem jest w filmie treść, ale scenariusz nie odgrywa w nim już tak dużej roli, jak w części pierwszej.
2. Scena łóżkowa - obawiam się, że została dodana do filmu właśnie na tej zasadzie 'dla każdego coś miłego'. Pościg miał jakieś uzasadnienie w fabule, scena łóżkowa już nie. Poza tym została fatalnie wyreżyserowana i pozbawiona jakiejkolwiek namiętności.
3. Co do postaci - zgadzam się. Ciężko ocenić co będzie dalej. Niestety, Wachowscy zdecydowali się wprowadzić filmy w odstępie 6-miesięcznym, a nie 2-tygodniowym, jak pierwotnie planowano. Szkoda.
Matrix
Co do punktu pierwszego polecam Ci obejrzenie Animatrixa, szczegolnie epizod Matriculated tam jest wlasnie opisane, dlaczego niektore maszyny pomagaja ludziom.
Animatrix
1. Nie chodziło mi o to, że jest to niejasne, tylko, że było banalne.
2. Animatrix - szkoda, że film ukaze sie dopiero w czerwcu. Uwazam, ze nalezalo serial obejrzec przed pojsciem do kina.
szkoda
a moze i nie , w sumie to nie wiem , jakos tak sie przyzwyczailam do mysli ze bedzie za pol roku, (dobrze natomiast ze nie za 2 lata ) ale tak jak mowie, moze scena lozkowa sie wyjasni w ostatnim odcinku (jakis potomek czy cos? ) w koncu nie od parady chyba tak bardzo naciskaja (Neo i Trinity) "potrzebuje Cie !!!" jakos tak zwrocilam na to zdanie uwage i dlatego twierdze ze ma to znaczenie, ale moze sie myle chyba nie pozostaje nam nic innego jak czekac cierpliwie