PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245523
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

dwa razy to mało

użytkownik usunięty

dżizas krajst. widzialem juz dwa razy (premiera o 0.01 + seans po poludniu) i jestem pod duzym duzym wrazeniem. co o tym sadzic? czy fakt ze neo zatrzymal squiddy na końcu filmu znaczy ze wachowscy wykorzystali jednak motyw "matrix w matrixie"? dlaczego gostek, ktory byl "zakazony" smithem jako jedyny przezyl z zionu? dlaczego na końcu filmu dali ten beznadziejny kawalek ratm :( ? czy ktos moze mi zdradzic dlaczego wszyscy czekali na koniec napisow a ja wyszedlem ;)? i co stracilem?

użytkownik usunięty

Na końcu napisów był...
...zwiastun Matrix Revolutions!!!
A tak w ogóle to muszę jeszcze raz obejżeć ten film bo na końcu za szybko wszystko się potoczyło i nie wiem jakiego wyboru dokonał NEO? Co by było, gdyby wybrał te drugie drzwi?

użytkownik usunięty

wlasnie. wybor ;-)
Wlasnie. Wybor. Wydaje mi sie ze wybral Trinity - w koncu Zion upadl (tak wynika z opowiesci kapitanow w koncowce filmu, tylko to byloby dziwne - bo powinien sie poswiecic ;)

ocenił(a) film na 6

Zion upadł?!!
To w takim razie co pokażą w III części? Chodzilo o to, ze Zion upadnie po dokonaniu wyboru - a wybral ratunek dla Trinity. Film się kończy na tym jak maszyny są tuż, tuż przed ostatnim miastem ludzi. Rewolucje to głównie walka o ratunek miasta. Nie wierze, ze Wachowscy pokazując monumentalizm miasta nie pokaża jego (spektakularnego - a jakze by inaczej !!) upadku.

użytkownik usunięty

oj chlopaku
nie jestes najmadrzejszy, a napewno nie spostregawczy, zeby po 2-krotnym ogladnieciu zadawac tak dziecinne pytania,

nie bede odpowiadal bo to zenujace,

a co do kawalka RATM to jakbys cwiercinteligencie wiedzial o co w nim chodzi to bys zrozumial, ale ty oczywiscie nai zadales sobie tyle trudu zeby chociaz posluchac slow...

użytkownik usunięty

madrala?
sorx, "mezczyzno" widocznie nie jestem tak inteligentny jak ty.

jesli chodzi o teksty RATM, to oprocz pierwszej plyty kiedy jeszcze bylem gnojkiem na poczatku liceum to do mnie trafialy, byc moze nie zauwazyles ale to co pan de la Rocha i spolka "melorecytuja" a to jak postepuja w zyciu jest bardzo "niewielki" rozdzwiek wiec do ich tekstow mam dosyc duzy dystans, po za tym o ile wiem muzyka w filmie pelni role ilustracyjna i zastanawianie sie co pan de la Rocha spiewa w takt jazgotu, ktory jest wtorny az do bolu (wystarczy posluchac jednego kawalka z jakiejkolwiek z ich plyt wydanych po "ratm", zeby znac wszystkie, nie jest pierwsza rzecza po seansie "reloaded".

natomiast zenujacy jest ton twojej odpowiedzi, jak masz jakis problem znajdz sobie jakis ladny filar i "zadaj sobie trud" zeby uderzyc w niego glowa, podobno pomaga

btw. jestem ciekaw czy to co teraz wydaje ci sie ze jest "prawdziwe" i "sluszne" takie okaze sie w "revolutions", nie wiem czy zauwazyles ze panowie Wachowscy lubia bawic sie w zwroty akcji (z reszta jak cale kino amerykanskie od pewnego czasu) i cos co wydaje sie byc jasne i klarowne okazuje sie wcale takie nie byc.

użytkownik usunięty

Odpowiedź
Po napisach był trailer Matrix'a 3 - ale straciłeś niewiele, krótki i niewiele mówiący.