PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7603}

Matrix Reaktywacja

The Matrix Reloaded
2003
7,2 246 tys. ocen
7,2 10 1 245524
5,8 49 krytyków
Matrix Reaktywacja
powrót do forum filmu Matrix Reaktywacja

podział

użytkownik usunięty

Widzę,raczej wiem,że dwie kontynuacje matrixa:reaktywacja i rewolucje dzielą odbiorców na 2 części.Na tych któży uważają,że jest to szmira do 3 potęgi i natych którzy mówią że te filmy są genialne.Ja trzymam się tej drugiej strony,która uważa,że 2 i 3 część dorównuje pierwowzorowi.Moim zdaniem nie można tych filmów dzielić na kategorię:"och matrix był fajny później rewolucje a na końcu reaktywacja.MATRIX to jest jeden wielki film,powinno go się brać jako jedną spójną całość...Niektórzy ludzie mówili mi,że kontynuacje matrixa im się nie podobały,a prawda jest taka,że film podoba się tym ludziom,którzy go rozumieją.Ludzie uważają,że to szmira,a założe się,że gdybym zapytał pierwszą lepszą osobę o pytanie"kim była wyrocznia"odpowiedzieli by,że człowiekiem.Zresztą 70%ludzi wychodzących po pokazie rewolucji nie wiedziało jak się skończył film.Niektórzy do dzisiaj myślą,że prąd porazim neo,ten eksplodował,i to samp stało się z całą resztą.Gówno prawda,gdyby ktoś uważnie oglądał 2-gą część wiedziałby,że smith jest programem,a program po wykonaniu swojego zadania ulega kasacji.Wiedzą to wszyscy ,ale nie sam program.Celem programu-Smitha było unicestwienie Neo,nie wiedział on więc,że jeśli w końcu go pokona to skończy się jego misja,a jednocześnie istnienie.Nie rzadne tam pierdoły o żródle itp.
Matrix to jedna spójność,pamiętajcie o tym...

ocenił(a) film na 9

całkowicie się z tobą zgadzam. Nic dodać nic ująć...

użytkownik usunięty

nie warto sluchac tych debili co mowia ze II i III czesc to kicha, po prostu nie skumali tego filmu- to raz. po drugie gowno wiedza o kinie.
a z toba zgadzam sie w 100%, oby wiecej takich kinomanow jak ty :):):):):

ocenił(a) film na 10

HEH i choc jedna osoba prawde powiedzial calkowicie sie z toba zgadzam masz absolutna racje!! tak trzymaj!!!

ocenił(a) film na 6

Ale niestety II i III część były zrobione tylko dla kasy. Taka jest prawda. I niech tylko ktoś napisze, że tak nie jest.

ocenił(a) film na 5

A ja się niezgodzę; w każdym razie nie do końca. Pierwsza część Matrixa była filmem nie tylko widowiskowym ale dość spójnym i interesujacym fabularnie. Reaktywacja i Rewolucje są bardziej widowiskowe ale nakręcone niejako na siłę. Nie trzeba być przesadni spostrzegawczym by dostrzec, że scenarzyści Reaktywacji nie tyle próbowali stworzyć coś oryginalnego co znaleźć pretekst dla kolejnych walk, pościgów i strzelanin.