Haters gonna hate.
Hejterzy którzy uważają że "wszystko kończy się na pierwszym", czy to Matrix czy inna seria filmów, czy jakiś zespół na pierwszej płycie są żałośni. Choć uważają się za takich elitarnych i alternatywnych.
Dokładnie. Od razu widać, że oceny są nieadekwatne do filmu. Bo bądźmy szczerzy... nawet w najgorszym filmie znajdzie się coś, dzięki czemu można podnieść ocenę. Jest bardzo niewiele produkcji które wg mnie zasługują na ocenę 1. Osobiście tylko jeden film tak oceniłem. Całe szczęście ludzie tacy jak nudecroft nie są krytykami filmowymi.
Matrix 7/10
Reaktywacja 8/10
Rewolucje 8/10
druga czesc mimo takiej samej oceny co trzecia podobala mi sie najbardziej :)
M 9/10
reaktywacja 8/10
rewolucje 8/10
ogolem jako calosc rewelacje, swietne efekty i sentyment...
Matrix 10/10
Reaktywacja 8/10
Rewolucje 9/10
Trzecia część podobała mi się też dlatego, że miałam niezłą frajdę oglądając walki z maszynami. To były boskie momenty :3
Ja mam trochę inne odczucia
Matrix 8/10
Reaktywacja 6/10
Rewolucje 5/10
O ile w pierwszy "Matrix" miał szerszy kulturowy wymiar, wykraczający poza ramy gatunkowe, o tyle jego kontynuacje są co najwyżej niezłymi filmami sci-fi ze świetnymi efektami. Jeżeli widz oczekuje właśnie tego uzna takie filmy za rewelacyjne. dla mnie w rewolucjach było zbyt dużo efektów i za mało treści.
Mało treści? Scena z umierającą Trinity podczas gdy Neo nie może jej nawet zobaczyć jest dla mnie jedną z bardziej wzruszających scen kina, tym bardziej takiego kina gdzie zwykle nie ma takich scen. Moje oceny to:
Matrix 8/10
Reaktywacja 8/10
Rewolucje 8+/10
To Twój punkt widzenia. Być może oczekiwałem czegoś innego i tego nie dostałem. Nie jestem wielkim fanem i niezbyt często filmy z tego gatunku mnie urzekają
Matrix 10/10
Reaktywacja 10/10( nie zapomnijcie o jednej z najlepszych scen na autostradzie)
Rewolucje 10/10
Mi się zdaje, iż 3 część powinn mieć wyższą ocene niż 2. 2 to taki bardziej zapychacz. Na chama sceny miłosne, i aż tak dużo się nie wydażyło (prócz dotarcia do architekta). 3 część. Wiele osób twierdzi iż ma zwalone zakończenie. Ale w tedy jak to się miało skończyć? Cakowity Happy End? A może znowu kolejny reset i może jakiś anty-virus (przecież Smith był jak virus).
Ale nie no na serio. Myślę, że 3 jest lepsze niż 2, ale wszystkie 3 części są na bardzo dobrym poziomie. Tak naprawdę dla mnie 3 filmy mogą dostać taką samą ocenę. Byłoby to prawie niewykonalne przebić się przez poprzeczke ustanowioną przez 1 część, dlatego twórcy wiedząc o tym pewnie dlatego poszli na efektywność.