Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222086
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

Choć nie mam wieczorowej sukni, to chciałabym naprawdę gorąco podziękować braciom Wachowski, że wbrew niepokojącemu tytułowi, nie zrewolucjonizowali mojego świato... to znaczy: matryksopoglądu, ponieważ niczego tak nie lubię, jak rewolucyjnych zmian i trzęsień ziemi. Grunt mi się pod nogami nie rozstąpił, a matryks pozostał swojski niczym rodzinny dom. Podziękowania należą się również obsadzie, która z dużym poświęceniem recytowała dialogi, nie próbując z nich wykrzesać żadnych niepotrzebnych iskier. Dostateczną siłę ognia zapewnili obrońcy Zionu "ubrani" w urządzenia, które jako żywo przypominały "ładowarkę", jaką już legendarna Ripley wykorzystała w "Decydującym starciu". Szczególne zaś podziękowania kieruję do kolesia, który przez cały seans łupał w pobliżu mnie słonecznik, wzbogacając tym samym dźwiękowy background o atrakcyjne trzaski. Nie po to przecież chodzę do kina, by w chwilach ciszy słuchać ciszy. A najzupełniej poważnie, to bitwa o Zion jest już kolejną po bitwie w Helmowym Jarze, która zrobiła na mnie mocniejsze wrażenie, niż cały film. Dopiero od teraz czekać będę z naprawdę dużą niecierpliwością na III epizod "Gwiezdnych Wojen", bo przecież armia klonów jest już w pełni uzbrojona. Mam tylko nadzieję, że dotrwam do odległej jeszcze premiery i że nie stanie mi na drodze jakiś czwarty "Matrix"...