Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222070
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

Wybraniec jest nierozłącznie związany z upadkiem zionu ponieważ to on jest punktem zapalnym
konfliktu który prowadzi do zaostrzenia konfliktu i ataku maszyn zagrożonych z jego strony i tak od
wielu dekad historia zatacza krąg.

ocenił(a) film na 7
DRSHWDP

Ja natomiast nie zrozumiałem końcówki filmu. Jest tam pokazane jak matrix się cofa (ujęcie z kotem). Później została pokazana rzeczywistość czy kolejny matrix? Wydaje mi się, że to był chyba matrix bo pojawił się architekt i wyrocznia- nie kumam tego w ogóle o co tam chodziło. Zrozumiałem natomiast, że ten cały cykl się powtarza ale co jest między jednym cyklem a drugim?

ocenił(a) film na 9
dragon_33

Nie było tyle cyklów matrixa ilu było wybrańców zmiana matrixa następowała tylko w wyjątkowych sytuacjach, pierwszy matrix był rajem ale ludzka natura nie pasowała do niego i wtedy nastąpił reset, ostatni reset spowodowany był atakiem programu smith na matrixa, nie wiadomo co stało się z ludźmi w czasie pierwszego załamania systemu ale w ostatnim zostali wprowadzeni w ten sam matrix jaki był przed atakiem smitha (końcówka filmu) więc pewnie nawet nie zauważyli różnicy. Jedno jest pewne maszyny mają wszystko pod kontrolą i ludzkość nie ma szans na wyzwolenie, a ciągłość zionu utrzymywana jest jako narzędzie wykorzystywane w kontroli nad wybrańcem.