Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222070
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

Co na miejscu unicestwionego Smitha robiła WYOROCZNIA?!

ocenił(a) film na 10
ReginaFalange

Bo to był Smith, który zeskanował się wcześniej (w kuchni Wyroczni, przy ciasteczkach) na Wyrocznię. Kody Smitha zostały zniszczone i Wyrocznia "odzyskała" siebie na powrót (tak jak Sati, na którą zeskanował się inny Smith).

użytkownik usunięty
ReginaFalange

Taa.. i warto dodać, że to Wyrocznia walczyła ze Smithem, pozwoliła mu się w siebie zmienić, bo wiedziała, ze tak musi zrobić. Zaryzykowała. Oglądałam właśnie MAtrix po raz któryś i w sumie za każdym razem odkrywam coś nowego, to ze Smithem zauważyłam podczas drugiego oglądania, a dziś na przykład to, ze Wyrocznia powiedziała Neo, że nie może starać się zrównać dobra ze złem, musi przejść na drugą szalę, żeby ta mniejsza częśc znikła, i wtedy, kiedy Smith powiedział "Wszystko co ma pooczątek ma też koniec" - te słowa mu pewnie przypomniały spicz Wyroczni - poddał się i Król Maszyn mógł unicestwić Smitha.

ocenił(a) film na 8

Albo Deus Ex Machina mając bezpośrednie połączenie ze Smithem (poprzez Neo) mogła go rozwalić.

użytkownik usunięty
tom_1984

A cała nudna i przeciągnięta do granic finałowa walka nie miała sensu, bo równie dobrze Neo mógł się "poddać" od razu.

Nie. Neo zrozumiał, w jaki sposób ma wypełnić się jego rola Wybrańca dopiero podczas walki. Zresztą w filmie występuje sporo wskazówek ku temu, nawet spora część pewnego znanego opracowania nt. Matriksów 2 und 3 była temu poświęcona. :)