Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222070
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

jak to może być ulubiony film kogokolwiek skoro ten film jeszcze nie jest na ekranach kin

Padme

no właśnie
I to jest właśnie sprawa! Czasem po prostu ktoś chc sie popisać swoimi zachwytami nad filmem nie widząc go jeszcze... albo po prostu ma go ściągniętego z sieci...
smutne i prawdziwe... ciekaw jestem jakby zlikwidować te wszystkie punkty za posty ile osób by pisało
pozdrawiam

użytkownik usunięty
wujektom

Brak tzw. logiki
No proszę, ja nie zbieram żadnych punktów. Odpisuję Ci, bo tak. Na Matrixa 2 wybieram się w sobotę, ale już mnie trochę zdenerwowały te wszystkie "rozczarowane" recenzje krytyków zawodowych i domorosłych. Czyżby była aż tak źle??? Nie chce mi się wierzyć. Chcę, żeby mnie ten film "wcisnął w fotel" no ale zobaczymy, co z tych chceń wyjdzie.
Nie rozumiem tylko, czemu zarzucają temu filmowi brak oryginalności. Jest mnóstwo opinii typu: "pierwsza część była przełomowa, zrewolucjonizowała przemysł filmowy i nie tylko. Kamień milowy, punkt zwrotny w historii kina." No to gdzie sens, gdzie logika, jak pierwsza część była przełomem, to dtuga będąc w tej samej konwencji nie będzie. Chyba, żeby Wachowscy nakręcili zupełnie inny film, o krańcowo odmiennej tematyce i przesłaniu, i jeszcze żeby on sie okazał dobry (no i oczywiście spodobał się krytykom)