Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222076
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

........................................................

ocenił(a) film na 1
jakotako

dżizys
wszedzie to samo , nudny jestes

ocenił(a) film na 7
jakotako

a mi se właśnie podoba że masz własny styl, przynajmniej nie musisz się silić na komentarz i wszyscy na tym portalu cię znają :D

ocenił(a) film na 7
darkmike4

O tak ;D. I ma nazwisko jak japoński bokser - Bijejaja Jakotako ;D.

ocenił(a) film na 9
ARM_y

Hehehehe, fajni jesteście:) Ale mi się podobał pod względem filmu wojennego:>

ocenił(a) film na 9
jakotako

Wszystkie części są zajebiste !!! Matrix rządzi !!!

jakotako

co ty się facet napiszesz... hehe na każdym forum: "jak na swój gatunek 10/10"
hehe fajnie ze 10 a nie 1

ocenił(a) film na 10
jakotako

Chyba pierwszy raz sie zgodze z facetem ^^

ocenił(a) film na 8
Wojt4s

Do Jakotako
Moim zdaniem twoj sposob oceniania filmow jest najgorszy z mozliwych. Ogladajac pewna ilosc filmow powinienes sie zorientowac, ze tzw. gatunek to tylko forma.

druid_3

Matrix rządzi !!! :).Jak dla mnie cała trylogia to są najlepsze filmy jakie kiedykolwiek widziałem.Chciałbym żeby Matrix znalazł się na 1 miejscu światowej listy , ale jak już nie to w top 10 na pewno :)
pozdrawiam fanów tego cudownego filmu i wszystkich innych :)
zapraszam do mnie na bloga napisałem swoją pierwszą ankietę w pierwszym temacie na samym dole pt Keanu opowiada życie na planie Matrixa - wywiad.
I pod wywiadem znajduje się ankieta dotycząca filmu.Byłbym wdzięczny za jej uzupełnienie :).Później postaram się napisać jakieś inne ankiety dopiero zaczynam bo od nie dawna jestem na filmwebie :)
zapraszam do mnie :)

użytkownik usunięty
NEO303

jak na swój gatunek 10/10 ?

Bardziej 2 na 10, max 3 na 10. Obok AVP to jedno z największych filmowych rozczarowan ostatnich lat. A seria się tak dobrze zaczęła. Osobiście stawiam pierwszego Matrixa na równi z największymi klasykami SF począwszy od Blade Runnera i Aliena, ale to co zrobili Wachowscy z sequelami woła o pomstę do nieba.

jakotako

film zarąbisty chciał bym żeby wyszły dalsze części bo nie wiem co sie dzieje z Neo pod koniec jak go maszyny zabierają 10/10

jakotako

łeeee 4/10 max ze względu na poprzednie części. Jedynka i dwójka ekstra (zwłaszcza jedynka) ale ostatnia część to porażka. Bitwy tych maszyn i wogóle. Autorzy zje.bali klimat i tyle..

jakotako

oj nie zgadzam się.Dla mnie to porażka i hańba skopać zakończenie tak wspaniałych poprzednich części.Tego się nie da oglądać. 10 minut i człowiek zasypia.Strasznie się zawiodłam...

ocenił(a) film na 3
jakotako

To, że dla kogoś części 2 i 3 jest lepsza bądź nawet na równi z pierwszą świadczy tylko o niskim poziomie IQ i kompletnym niezrozumieniu części pierwszej(i całej magii matriksa) osoby ,która tę ocenę wystawia. Jestem leniwy i nie chce mi się pisać ponownie więc wlepię tu swoją wypowiedź z innego wątku:

"HA HA dobre :D Widać tu wyraźnie że mamy do czynienia z fanatykami. Wracając do słów które przetoczył brochos1993 widać że to właśnie on(brochos1993 ) nie czai filmu a autor tematu wręcz przeciwnie.

Otóż to, że część 2 i 3 to typowe gnioty stworzone w celu wyciągnięcia z człowieka większej ilości gotówki, stwierdzi każdy z IQ większym od małpy. brochos1993 nie zrozumiałeś filmu ew. nie oglądałeś zbyt uważnie pierwszej części ponieważ widać jak na tacy(z całości filmu), że podczas kręcenia pierwszej nikt nie planował kontynuacji, widać to w zakończeniu i wielu rozbieżnościach pomiędzy 1 a 2 częścią.
Moim zdaniem największa wpadka(w stosunku do kolejnych części) to legenda o wybrańcu .Legenda głosi, że nadejdzie wybraniec, który będzie w stanie modyfikować matriksa według woli i robić w nim co mu się podoba. Chciałbym zwrócić uwagę na słowa: "który będzie w stanie modyfikować matriksa według woli" - tak mówił Morfeusz - jednym słowem wybraniec to bóg matriksa. Oczywiście okazuje się to prawdą co Neo pokazuje w jednej z ostatnich scen kiedy to po dostaniu kilku kulek wstaje, zatrzymuje kule i co najważniejsze niszczy agenta, który de facto jest programem ale to oczywiste bo przecież Neo jest wybrańcem i może modyfikować kod programów(i całego Matriksa) do woli.

I tu zachodzi pytanie skoro może modyfikować i niszczyć programy dlaczego dalej ucieka i walczy(część 2 i 3) z programami(agentami) skoro może je bez trudu zniszczyć bo jest przecież władcą kodu - nie wspominając o walce i gadką z Merowingiem. Po co mu klucznik i szukanie źródła skoro może modyfikować matriksa to sam powinien zrobić sobie przejście, ew. wiedzieć gdzie jest źródło. Jestem programistą i nawet z tego punktu widzenia jest oczywiste, że skoro tworzę program, mam jego kod źródłowy to jestem jego władcą, mogę wszystko dowolnie zmieniać i wiem gdzie co w nim jest(Neo coś musiał szukać) i co najważniejsze mogę go zniszczyć(przecież Neo był władcą matrixa, mógł modyfikować dowolnie kod). To takie największe niedociągnięcie ale można znaleźć kilka mniejszych. Ogólnie skoro Neo był tym wybrańcem to zostało mu jedynie wyciąganie kolejnych osób z systemu, bo nic mu nie zagrażało wewnątrz matriksa ale jak widać trzeba było zepsuć genialny filmy i zrobić kontynuacje - życie :D "

ocenił(a) film na 10
soki3150

FILM NIE DO POBICIA xD
Super!!!!!!!!!
NEO <buja w oblokach>
hehe
Keanu swietnie zagral ;P
;]
pozdro:)

jakotako

Według mnie Matrix jest gatunkiem samym dla Siebie ;)

użytkownik usunięty
jakotako

10/10...Hmm...nie mogę się zgodzić, chociaż film fajny, ale daję 8/10...Poprzednie części chyba jednak troszkę fajniejsze...

ocenił(a) film na 10

Karolka mama Ci pozwala wchodzić na strony dla dojrzałych umysłowo użytkowników ?

ocenił(a) film na 6
Wojt4s

Tatuś się znalazł .. Sprzedaj nam jeszcze swoich cennych lekcji. A pro po dojrzałych umysłowo to co ty tutaj jeszcze robisz??

ocenił(a) film na 8
resistance

Nie mówi się "sprzedaj swoich cennych lekcji", a "sprzedaj swoje cenne lekcje"; biernik, nie dopełniacz. " A pro po" - podejrzewam, że miało być " A' propos". I jeszcze, po słowie "umysłowo" powinien być przecinek. Plus ostatnia małostka, słowo "Ty" grzecznościowo pisze się z dużej litery. Oto cenna lekcja języka polskiego dla Ciebie, panno, która w 3 zdaniach robi 4 błędy.