Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222089
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

dlaczego wachowscy znów zawiedli??? ja wiem, że nad pierwotnym Matriksem pracowali wiele lat, każde słowo było przemyślane, nie było nic bez sensu... a teraz niby w 3 lata zrobią coś równie dobrego?????????????? nie wierze, ze Matrix był od początku pomyślany jako trylogia...
ale podobało mi siem jak Smith i jego klony wybuchali... Tio bylo fajne... no i nawet...
a wiecie co mnie najbardziej fkoorza? w 1ym Matriksie pierwsze sceny wbijały w fotel... zaskoczenie! total hard core!!! a w 2ce i 3ce zero. wszystko TAKIE oczywiste... nio ale cush...

Nike_3

ano
Podobno (zasłyszane na IMDB) Wachowscy wymyślili całą tę historię na samym początku, lecz problem polegał na tym, że gdyby wrzucili w scenariusz filozoficzne dysputy i zgłębianie Matrix od podszewki, każdy jeden producent sprzedałby im kopniaka. Musieli więc stworzyć w swoim filmie świat, w który mogliby się zanurzyć dopiero po jego ewentualnym sukcesie. Zauważ, że i tak wielu producentów odrzuciło scenariusz do pierwszego filmu, kompletnie go nie rozumiejąc. Ja przychylam się do w/w teorii przede wszystkim dlatego, że wydarzenia pierwszego filmu nabrały sensu dopiero po doświadczeniu Reloaded i Revolutions.