Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222070
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

dobre zakonczenie trylogii! nie cukierkowe w stylu wszyscy najwazniejsi bohaterowie przezyli a swiat zostal uratowany. zeby uratowac zion neo musial sie poswiecic. film ma 2 wielkie atuty: walka ludzi z maszynami kapitalna i oczywiscie walka koncowa neo vs smith rowniez cudowna. film 10/10

ocenił(a) film na 6
Maniek2008

Moze koncowka nie cukierkowa, ale ma jedna powazna wade: brakuje w niej elementernej logiki.

ocenił(a) film na 10
dariusman

Wszystko jest logiczne, ty Ty czegoś nie rozumiesz...

ocenił(a) film na 6
szymonberbeka

Tak, juz przeczytalem te twoje wywody. Szkoda ze te madre mysli gina w natloku komputerowych efektow, kiepskiego scenariusza i nieznosnego patosu. Niestety, o ile 2 jest jako taka, to Rewolucje to niestety kino akcji...

ocenił(a) film na 9
dariusman

Tak się zawsze zastanawiałem, dlaczego ludzie czepiają się zakończenia tego filmu. Nie wiem akurat, o jaki argument ci chodzi, więc strzelam w ciemno, odnośnie tego, z czym często spotykam się ? z argumentem, że zakończenie jest cholernie nielogiczne ? maszyny nie mogły nam odpuścić, bo inaczej skąd będą czerpały energię i jak będą żyć bez żerowania na naszych ciałach. Ja osobiście nie widzę, w tym żadnego problemu. Pamiętacie jak w Animatriksie w opowieści ?Second Renaissance? maszyny i ludzie przez długi czas żyli obok sobie? Były samowystarczalne i zawsze znajdowały źródło energii, dzięki którym mogły funkcjonować. Dopiero po wojnie skapowały, że równie dobrze taką energię mogą czerpać z nas, jednocześnie wcale nie byliśmy im do niczego potrzebni.

Dla mnie zakończenie jest piękne- koniec wojny, poprzez piękny gest maszyn o wybaczeniu ludzkości (Second Renaissance? ukazywał przecież, że to ludzie zaczęli tą wojnę, poprzez akty niszczenia SI) i daniu jej szansy na egzystencję obok nich...

użytkownik usunięty
Grifter

Dla mnie cały pomysł na rozwiązanie sytuacji sprowadzający się do pojedynku Neo VS Smith jest mówiąc krótko debilny. To tak jakby zakończyć wojnę światową pojedynkiem bokserskim Churchill vs Hitler.

ocenił(a) film na 9

Starasz się porównywać postacie autentyczne do filmowej fikcji, co jest moim zdaniem nadużyciem i porównaniem cholernie nieadekwatnym do siebie. Nie we wszystko się wierzy, a ?Matrix? to tylko Sci-fi, więc nie staraj się zestawiać tego na równi z mrocznymi kartami paskudnej wojny...

ocenił(a) film na 10
Maniek2008

świetny i logiczny, pełen symboliki do końca a jeśli komuś się nie podoba scenariusz to niech sobie przypomni że to bracia Wachowscy są twórcami Matrixa i to oni najlepiej wiedzą jak filmować to co nabazgrali w swoim komiksie

ocenił(a) film na 7
Demagorgon

Mnie w Matrix: Rewolucje tak naprawdę podoba się jedybie bitwa o Zion. Część pierwsza i druga lepsze. Bardziej równe. Ogólnie jednak jako całość film jest niewątpliwie potrzebnym dopełnieniem. W temacie pod filmem Gwiezdne wojny - Nowa nadzieja prowadzę ranking niezapomnianych efektów specjalnych w historii kina. Bitwa o Zion też tam jest, ale w ścisłym topie walczą z sobą niemal od początku Imperium kontratakuje, Matrix, Terminator II, Powrót króla, i Jurassic park. Jak chcesz też możesz zagłosować. Nara.

ocenił(a) film na 10
Maniek2008

Cala trylogia jest poprostu najlepsza w historii kina(moge podac szereg argumentow).
Kazda czesc z osobna zasluguje na 10/10,a calosci nie dalo zakonczyc sie lepiej. Jesli chodzi o calosc to slowo ARCYDZIELO, nie odzwierciedla wszystkich plusow jakie posiada ta produkcja...

PS. To moja subiektywna ocena, wiec prosze mnie nie mieszac z blotem jak juz to pare razy bylo... :)