Rewolucje zmieszaly z blotem kultowy film. Najbardziej mnie wkurzyly otwarte watki (Smith w prawdziwym swiecie i nadprzyrodzone zdolnosci Neo poza Matriksem), ktore zwiastuja nastepne czesci... Ja myslalem, ze okaze sie, ze nie ma prawdziwego swiata dla ludzi, a Zion i "prawdziwy swiat" zostaly stworzone dla tych, ktorzy watpia w prawdziwosc Matriksa. Taki hiper-matrix, to by bylo cos. A ostatnia scena, w ktorej widzimy w silowni ciala Neo, Morfeusza i clalej zalogi Nabuchodonozora, no to byloby normalnia mistrzostwo! Ale mogli by chociaz zmienic koniec walki Neo ze Smithem. Czemu to akurat Smith mial zmienic Neo, a nie na odwrot? Nagle wszystkie klony Smitha zmieniaja sie w Neo... i ten zapanowuje nad Matriksem. Booyakasha!!!
next czesci...
Ja mam nadzieje ze nastepnych czesci nie bedzie... a co do otwartych watkow maja one swoje uzasadnienie..
LOOOL to Smith mial mozliwosc kopiowania dzieki kodowi w ciasteczku danemu dla Neo przez Wyrocznie... a jesli koniec ci sie nie podobal to chyba go troche nie rozumiesz=)