Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 222 tys. ocen
7,1 10 1 222079
5,2 36 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

Latające stwory i kolesie z bombowcami ! Totalne bzdury nie dla ambitnych !

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Maniek2008

widac że jests amatorem który ZDECYOWANIE nie zna sie na filmach :]

Warszawiak82

Zgadzam sie z SAW.Ten koleś to jakiś amator kina akcji.Widać że ma mleko pod nosem.
Matrix Rewolucje to najgorsze część trylogi.

ocenił(a) film na 10
tony0

Drogi SAW4... to się nazywa science-fiction, taki gatunek w którym charakterystyczne jest to, że ma w sobie elementy fantastyczne i ciężkie do wyobrażenia w dzisiejszych czasach.. Dlatego też, ludzie znający się trochę na filmie nie mowią na filmy tego typu 'totalna bzdura'.

Jak dla mnie Rewolucje to jeden z najbardziej niezrozumianych i niedocenionych filmów w historii kina. A najśmieszniejsze jest to, że ludzie myślą, że wiedza lepiej od samych Wachowskich co jest 'matrixowe' a co nie.. To jest ich autorskie dzieło i oni sami wiedzieli od samego początku jak ma wyglądać. No ale ludzie nie lubią zmian i jak tylko Reaktywacja pomieszała im w główkach i wyszli z kina z nowymi pytaniami, to zaliczyli sequele do gówien. Ale to przecież nie wina Wachowskich że większość ludzi nie ma pojęcia o filozofii i to co miało być inteligentnym odniesieniem zostało odebrane jako tani, sztampowy chwyt marketingowy, wyładowany patosem niczym przemówienia Stalina. Bracia po prostu przeliczyli się, myśląc ze inteligencja widza stoi na wyższym poziomie..

Jak ktoś ma jakieś rozsądne argumenty czemu sequele Matrixa to ścierwa, to proszę bardzo, chętnie wdam się w interesującą polemikę (byle na poziomie)

ocenił(a) film na 10
zolmaster

ps. kolesie z bombowcami? WTF??

(za krótki? a teraz?)

ocenił(a) film na 10
zolmaster

Aha, te latające stwory były również w pierwszej części, której już, jak rozumiem, za ścierwo nie uważasz.. a kolesie z bombowcami? WTF?

użytkownik usunięty
zolmaster

To jest niewątpliwie najlepsza z części, efekty specjalne pierwsza klasa!!! Ta bitwa z maszynami była wspaniała, zakończenie też niczego sobie, a muzyka powala. Chyba najlepsze Sajensfikszyn jakie widziałem. 10/10

ocenił(a) film na 3

Sajensfikszyn ? Moim zdaniem pozostałe części matrixa to tylko próba wyciągnięcia od nas kasy. W porównaniu z pierwszą częścia - rewolucja i reaktywacja są naciągane. A te maszyny bojowe ludzi to niewypał - gdzie one mają pancerz ? I to zabawne ładowanie tych maszyn - no poczułem się jak podczas II wojny światowej...

Anduril_4

Strasznie nudziłem sie na tym filmie.Nie mogłem doczekać sie końca.A końcowa walka Neo Vs Smith dobiła mnie całkowicie.

coxander

Zgadzam sie z "zolmasterem" co do tego ze SAW4 nie wie co mowi a tak apropo kolesiowi o nicku SAW4 Matrix 1 takze sie nie spodobal bo dal mu 1/10 :) skoro tak to po co ogladal kontynuacje skoro tak bardzo mu nie odpowiadala jedynka. ten koles ma cos nie tak z garem