PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838524}

Matrix Zmartwychwstania

The Matrix Resurrections
2021
5,2 63 tys. ocen
5,2 10 1 63307
4,8 67 krytyków
Matrix Zmartwychwstania
powrót do forum filmu Matrix Zmartwychwstania

Może nie tak epicki jak poprzednie części, bardziej można powiedzieć że to film który powstał żeby dać widzom posmakować tego uniwersum jeszcze raz. Najbardziej podobała mi się część początkowa do momentu "powrotu" do prawdziwego świata, taka zabawa nawiązująca do tego co widzieliśmy w poprzednich filmach, później robi się bardziej poważnie, jest też sporo akcji, walk "kung-fu", akrobacji, wybuchów. Mamy powrót wielu starych bohaterów, choć część pod postacią nowych aktorów, ale jest to wplecione w fabułę (mniej więcej). Jak dla mnie film jest dobry, taki dodatkowy epilog do trylogii, szczególnie dla tych którzy mieli niedosyt po tym jak zakończyła się trzecia część. Można spokojnie iść do kina.

elim1

XD Nie pisz takich rzeczy bo jeszcze ktoś uwierzy i wyda pieniądze w kinie na ten gnio..

Are_Bre

Dlaczego mam nie pisać swojej, oczywiście subiektywnej, opinii o filmie? Wg mnie nie jest to gniot.

elim1

XD nie pisz takich rzeczy bo jeszcze ktoś uwierzy i wyda pieniądze w kinie na ten gniot.

ocenił(a) film na 4
Are_Bre

He,dokładnie,jak mozna w tym filmie widziec kunszt filmowy :D

aronn

To jest produkcja komercyjna a nie oscarowa, nie musi posiadać kunsztu filmowego, wystarczy że zapewnia rozrywkę.

ocenił(a) film na 4
elim1

Ja nie oczekuje filmu oscarowego,ja oczekuje dobrze technicznie wykonanego filmu a nie na poziomie klasy B.

aronn

A tak z ciekawości co konkretnie było takiego złego technicznie w tym filmie?

ocenił(a) film na 4
elim1

Duzo,gra aktorska b.przecietna,muzyka wtorna,zadnego fajnego nowego motywu muzycznego,ale najgorzej wypadly efekty specjalne,sa biednie zrobione,do tego szybki montaz,krotkie ujecia,pewnie mialo wygladac efektownie ale co z tego jak w ogole nie angazujace a i sama choreografia walk tez słaba.Dla mnie Matrix 4 ogolnie jest taki plastikowy,nijaki bez charakteru do takiej trylogii to mu daleko.

aronn

Zgodzę się co do muzyki, wyraźnie widać brak Dona Davisa który tworzył ją w trzech pierwszych częściach. Mogę jeszcze dodać że generalnie Keanu Reeves to drewno aktorskie i to widać na ekranie. Walki faktycznie to już nie to co w poprzednich częściach, ale wg mnie dają radę, szczególnie jak sobie przypomnę film Snake Eye z tego roku. Co do efektów to mi nie przeszkadzały, musiałbym jeszcze raz obejrzeć żeby ocenić na ile były złe. Oczywiście filmowi daleko do trylogii, faktycznie brak mu tego charakteru, już tak nie angażuje widza, ale to dlatego że historia w nim zawarta już nie jest tak epicka, wymyślona na siłę, z czego trochę sobie żartują w samym filmie. Mi mimo tych minusów film się podobał, może dlatego że myślałem że to będzie gniot, a jednak wg. mnie było 7/10, taki dodatek do trylogii będący dopełnieniem dla tych którym mało było po przednich częściach.