PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838524}

Matrix Zmartwychwstania

The Matrix Resurrections
2021
5,2 63 tys. ocen
5,2 10 1 63307
4,8 67 krytyków
Matrix Zmartwychwstania
powrót do forum filmu Matrix Zmartwychwstania

Tylko 5,2?

ocenił(a) film na 5

Uuuuu Transfobia!
Poza tym w filmie było za mało azjo-amerykanów, no i chyba native-amerykanów też (słowo na "i" to homofobia).

ocenił(a) film na 4
tony76

przestań ćpać prawaku

ocenił(a) film na 5
Ush

uuuu a do tego ćpunofobia z prawakofobią! Nieładnie! Co na to pierwszy sekretarz podstawowej komórki partyjnej w Pańskim (pardon; w Towarzysza) zakładzie pracy?
Ładnie to tak rozładowywać kompleksy małego penisa na innych użytkownikach internetuff?

ocenił(a) film na 4
tony76

czekam na wojnę domową prawaku. a jak już ją wygramy to zrobimy tu taką socjaldemokrację, że nawet Niemcy będą nam zazdrościli progresywności i ultranowoczesności. wtedy będziesz żałował, że w przeszłości żartowałeś z Wielkiej Lewicy. LEWICA, TO LWICA!!! LEWICA, TO LWICA!! BÓB HUMMUS WŁOSZCZYZNA!! NIE KATOLSKO-NARODOWA!! WIELKA RZECZPOSPOLITA TĘCZOWA!! KTO NIE SKACZE TEN Z PRAWICY, HOP HOP HOP!! 

TĘCZOWI KIBOLE POSTRACH MIASTA CHLOPAKU. CHLOPACY ODZYSKAJĄ POLSKĄ LEWICOWĄ NIEPODLEGLOSC. WIERZE

ocenił(a) film na 5
Ush

a nie, faktycznie - już doczytałem. To kompleks luźnego odbytu. Pozostaje współczuć, ale spokojnie - nauka znajdzie na to lekarstwo. Zresztą postmodernizm już znalazł - każda dewiacja to teraz nietolerowana odmienność - i już można się poczuć lepiej!

ocenił(a) film na 4
tony76

kompleks to ty masz, ale małego siurka

ocenił(a) film na 4
tony76

Nie, ten film jest po prostu średni do tego nie trzeba dopisywać ideologii

tony76

Ten film potwierdza, że kobiety robią gorsze filmy.

ocenił(a) film na 5
homoxymoronomatura93

you made my day

tony76

Sukcesu filmów sprzed ponad 20 lat nie łatwo powtórzyć jak widać. A do tego niestety ale człowiek kiedyś dorasta i to co wydawało się dla niego super serialem, filmem czy programem tv obecnie wydaje się klapą i żenadą. Ludzie urodzeni w latach 80-tych i początku 90-tych pamiętają np. taki serial USA "Grom w raju" czy "Brygada Acapulco", dziś wg. mnie nie da się tego oglądać bez uśmiechu, chyba, że do piwka i czipsów oraz po paru "głębszych" a kiedyś się oglądało z zapartym tchem i czekało co tydzień na kolejny odcinek. Tak samo z Matrixem, kino się zmieniło, widzowie się zmienili, dorośli, zestarzeli się, gusta się zmieniły.

Pewnie też na to wpływa Internet, kiedy sieć się upowszechniła spadło zainteresowanie telewizją/kinem. W Internecie oglądasz sam co chcesz (wybierasz co cię interesuje) a TV nadaje to na co nie masz wpływu. Wtedy była tylko telewizja, radio, książka, dziś to wszystko jest dostępne online. Plus wiele więcej.

Obecnie telewizje nie starają się o widza, za dużo reklam, za mało nowszych produkcji, często nadają w telewizjach z jednej rodziny te same "odgrzewane kotlety" na zmianę. Jak ktoś chce bez reklam TV i z nowościami to oczywiście za opłatą i słusznie.

Z tym, że w każdej ogólnokrajowej TV dostępnej z anteny, powinna być chociaż jedna premiera filmowa na miesiąc. Nowy film to więcej widzów i więcej z reklam, jak nie chcą zarabiać to ich problem a nie widza, który ma oprócz telewizji też prawie ogólnie dostępny Internet. 10 lat temu pomyślałem, że powoli telewizja krajowa (antenowa) staje się przeżytkiem i rzeczywiście od jakiś 5-10 lat tak się dzieje.

Do tego czasy się zmieniły, telewizory na całą ścianę a stare programy nagrane w złej jakości w latach 90-tych, czasami kopie na VHS-ie i niestety jakość tragiczna, to odechciewa się oglądać na nowych telewizorach 4K w formacie 4:3 starych produkcji.

ocenił(a) film na 7
tony76

Też jestem zdziwiona - jak dla mnie najlepszy matrix. W końcu coś innego niż wojna robotów i ludzi. Jeszcze pierwsza część była super, druga i trzecia - porażka.