PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=838524}

Matrix Zmartwychwstania

The Matrix Resurrections
2021
5,2 62 tys. ocen
5,2 10 1 62294
4,9 65 krytyków
Matrix Zmartwychwstania
powrót do forum filmu Matrix Zmartwychwstania

Filmu jeszcze nie widziałem, ale mocno mnie zastanawia hejt ze strony zwykłych zjadaczy chleba względem całkiem dobrej średniej na takim metacriticu czy pomidorach od krytyków. Oceny standardowo mocno zaniżone, 1 , 2 ,3, i mocno emocjonlne żale, że to nie jest ten matrix jakiego pamiętają ,albo życzyli by sobie aby nim był, takim jaki tylko ONI chcą. Albo teksty w stylu, zrobili go dla kasy, a dlaczego innego mieli niby zrobić?? Przez takie komentarze widać, ile osób jest jeszcze utrzymywanych przez rodziców ;). W końcu do pracy chodzi się za darmo, szczególnie takiej ,której potencjalnie się nie lubi, a nawet jeśli lubi to zapewne zawsze wszystko idzie jak po maśle.

Ludzie ogarnijcie się, taki budżet filmu fajnie jakby się zwrócił, ale to są również setki osób,które nad takim filmem pracują, i nie wątpliwie duża część z tych osób, chciało stworzyć dobry film, który i podobałby się im jak również reszcie ziemi. A że nie ma takiej opcji, ze się wszystkim podobał, to standard.

Warto odróżnić krytykę od wydzierania się , które odnośnie tego filmy wśród użytkowników jest wyjątkowe,bo im film zniszczyli..ała :)

Bardzo cenię osobiście pierwszą część, i owszem, mniej mi się podobają pozostałe części, ale minęło 20 lat niemal, to musi być coś innego, nawet jeśli występują tam elementy sentymentalne (jakoś natłok takich elementów większość pasował w nowym spider-manie... bo gdyby nie one film byłby mocno średni). Pójdę na film z otwartą łepetyną, bez żadnych oczekiwań.

ocenił(a) film na 7
odojja

napisał kolo który filmu jeszcze nie widział, nie znam się, ale się wypowiem, oj polaczku polaczku...

trukomholek

Nie wypowiadałem się na temat samego filmu tylko bezsensownej ,mało konstruktywnej krytyki opartej na sentymentalnym podejściu. Czytaj uważniej to co czytasz ;). Niech sobie będą takie opnie , nikt im nie zabrania mieć takiej, aczkolwiek uznałem , że chcę się do tego odnieść. Bo akurat do tego nie muszę nic oglądać, czytając niektóre wypowiedzi odnośnie nowego matrixa...może będzie dla mnie również szmirą, może czym lepszym, ale nie widzę sensu również w dużym stopniu odnosić się do kultu pierwszego filmu.

Kolejny polaczek, polaczek, któremu nie podoba się czyjeś zdanie, jakież to typowe "kolo";).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
odojja

dobrze gadasz i tez mysle ze film mnie zaskoczy pozytywnie i bede zadowolony z tej kontynuacji.Duzo jest osob do tego stopnia sentymentalnych , ze wszystko co wychodzi pozniej i nie wazne ze jest dobre , to i tak beda to niszczyc bo dla nich to juz nigdy nie bedzie to samo.

lavrenzo84

Typie, przecież ty przez ostatni rok nic tylko stękałeś po sequelach i prawiłeś, że jedynymi Matrixami jest jedynka i Animatrix XD

odojja

Rzeczywiście, film nieobejrzany, ale hejt wszędzie widziany, bo przecież to nie jest tak, że można było nakręcić gówniany film, ale jak już jest gówniany to i tak nie ma znaczenia, bo gęby ekipy produkcyjnej najedzone :D Tymczasem na IMDB średnia widzów oscyluje wokół 6.1, średnia na metacriticu aktualnie 4.0, średnia krytyków na RT to też tylko 6.3, nawet redakcja filmwebu ma tu na pieńku.

YodaRozpruwacz

Bardziej mi chodzi o to, że naprawdę sam spodziewałem się mega słabych ocen ,z każdej strony, a średnia od krytyków na metacriticu jest niewiele niższa od takiego spider-mana, za to od widzów już jest różnica (chociaż na rotten ma 80% od widzów), co wynika moim zdaniem z sentymentu , że im film i dzieciństwo jednocześnie zniszczyła Lana nowym matrixem :). Ale mają do tego prawo, a matrix to jest wciąż tylko film.

ocenił(a) film na 8
YodaRozpruwacz

czemu tak przejmujesz sie ocena innych , a widze ze nie masz swojego zdania ?.Wiele filmow ktore mi sie podobaly maja niska ocene na rotten i IMDB a jednak mnie to nie przeszkadzalo ;].

ocenił(a) film na 5
odojja

Byłem wczoraj w kinie i dla mnie to jest po prostu słaby film. Nie liczyłem na to, że zrobi tyle zamieszania co pierwsza część, bo to jest baaaardzo wysoko postawiona poprzeczka. Nie liczyłem też na to, że dostanę sentymentalną powtórkę z rozrywki. Miałam nadzieję, że twórcy coś pozmieniają, że będzie tu jakiś nowy pomysł i poniekąd to dostałem. Matrix ewoluował, tylko co z tego skoro cały film to tylko skakanie od jednej ekspozycji do drugiej bez chwili wytchnienia, nie czuć praktycznie żadnego napięcia, sceny walki są zrobione na odpier...ol i filmowane przez pijanego kamerzystę, a montaż sprawia czasem wrażenie jakby był zrobiony przez studenta za paczkę Berlinek. Parę motywów było ciekawych, ale cała reszta co najwyżej średnia.

rfl2

Tu przynajmniej jakaś konkretna opinia, dzięki. Ja wybieram się dopiero po świętach ,to zobaczymy jak wyjdzie u mnie. Tylko , że wybieram się do Imaxa, co pewnie nie zmieni znacznie odbioru filmu jak mi się nie spodoba, ale się zobaczy.

rfl2

Ten film dla mnie to parodia oryginału. dosłownie. Niby był jakiś pomysł aby to odświeżyć ale jego wykonanie jest tak słabe i tanie ze wygląda wręcz na... błąd Matrixa. Nie polecam.

ocenił(a) film na 3
Kadajoo

ktoś tu to napisał, że w czwórce dobre to były puszczane sceny z jedynki :)

alonsoharris

Tak jest, pani Lana bardzo starała się przypomnieć ze 1 to był znacznie lepszy film. To się oglądało jak taka tania parodie w której pierwsza trylogia sprowadziła się do gry wideo :D
Serio jakby mi ktoś w 2003 roku powiedział o czym będzie 4 to bym go do wariatkowa wysłał :E

odojja

nie oglądałeś, to ty innych hejtujesz, co oglądali i się wypowiadają.

judasz666666

Nie hejtuję nikogo . Napisałem , że każdy ma prawo do swojej opinii, tylko w tych komentarzach jest wiele jadu, sentymentu, emocji , a mało jakiejś konkretnej krytyki od zwykłego zjadacza chleba, nie od krytyka, bo sam nie jestem żadnym krytykiem, i nie umiem tak pisać.
Tak samo Ty, skoro uważasz, że hejtuje innych , ok, to jest twoje zdanie, rozumiem. Tylko hmmm, jak można np. na takim metacriticu wystawić ocenę "0" i napisać , że mu film zniszczyli ponieważ nie wyjaśnili kto stworzył matrixa, jak się to wszystko zaczęło, i inne pierdoły,szkoda, że sam go nie zrobił to wówczas może by się coś wyjaśniło. Każdy by chciał czegoś innego i ma prawo być zawiedziony, to jest każdego sprawa, ale takie mało krytyczne,emocjonalne,sentymentalne zdania są po prostu słabe dla mnie i tyle. Obejrzę ,się dowiem co w filmie zniszczyli. ;) wesołych świąt :)

ocenił(a) film na 3
odojja

Najgorsze w tym całym "filmie" jest patrzeć na zmęczonego Kranu, który wygląda jak zbity pies. Wiadomo - nakręcili by i bez niego, więc przyszedł odbębnić swoje i wziąć swoją dolę...