PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628}

Matrix

The Matrix
1999
7,6 854 tys. ocen
7,6 10 1 853659
8,0 99 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

kiedy neo walczyl z morfeuszem i neo go pokonol nie chcial go uderzyc tylko powiedzial ''wiem o co Ci chodzi'' o co chodzi w tej scenie?

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Gdy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

Piramidoglowy

Two Thumbs UP!

ocenił(a) film na 10
rotanimod

Zaraz po tym Morfeusz mówi "Próbuję wyzwolić twój umysł. Mogę ci tylko wskazać drzwi, ty sam musisz przez nie przejść."

Neo pojął więc naukę rozumem, zauważył drzwi lecz nie jest w stanie jeszcze przez nie przejść co pokazuje po chwili scena ze skokiem z drapacza chmur.

ocenił(a) film na 9
skatefish

ale morfeusz byl zdziwiony jak on tak szybko walczyl....

ocenił(a) film na 10
rotanimod

Kiedy pierwszy człowiek na ziemi wlazł do wody i nauczył się pływać chciał nauczyć innych.
Inni nie mieli zielonego pojęcia że pływanie jest w ogóle możliwe dlatego cholernie bali się wody i patrzyli na tego pływającego człowieka jakby robił jakieś cuda.

Tak samo jest z Neo, Neo pierwszy raz próbuje pływać i pojąć koncepcję że w tym miejscu nie walczy się mięśniami a umysłem, Morfeusz próbuje go nauczyć że w Matrixie jedynym ograniczeniem tego co możesz zrobić jest tylko Twoje wewnętrzne zahamowanie i myśl że tego zrobić się nie da.

Morfeusz się zdziwił bo uczeń był pojętny i wracając do przykładu uczeń pływającego człowieka który chwilę temu nie mający pojęcia że pływanie jest w ogóle możliwe nagle sam zaczyna unosić się na powierzchni wody po zaledwie kilku poradach.

abox01

trafne analogie