Genialny film!! pamiętam jak oglądałem ten film za pierwszym razem to nie mogłem oderwać oczu od ekranu nawet na chwilę, byłem w innym świecie. Coś niesamowitego!!!
jak dla mnie twarda 9... choć masz rację, film rewelacyjny, w końcu uznany za kultowy :) dawno go nie oglądałam, ale dalej pamiętam co ważniejsze sceny, bo są naprawde... wyborne. ;D
A ja dalej nie mogę przeboleć tych następnych części, dlaczego są takie
słabe, to mogła być trylogia wszechświata niestety poszli w całkiem innym
kierunku niż myślałem no, ale trudno, ogólnie cała historia i postać neo
jest świetna a pierwsza część mnie poprostu zgniotła ,kocham ten film :)
10 i nie może byc inaczej
zagdzam się, dwie Reaktywacja i Rewolucja są znacznie poniżej oczekiwań. też uważam, że bracia W. powinni iść w zupełnie innym kierunku, bo ten, który obrali słabiuuuutki... ale co w tym dziwnego, po tak mocnej pierwszej części...
:)
Pewnego pieknego wieczoru kuzyn przyniosl plytke z tym filmem mowiac "stary
musisz to zobaczyc". Obejrzelismy na kompie i przyznam bez bicia ze
niewiele zrozumialem z filmu. Dopiero pozniejsze seanse wprawily mnie w
oslupienie. Film uderza do glowy jak szybko wypity szampan i co najlepsze
nie zostaje po nim kac. Dla mnie powinna byc pierwsza piatka w filmweb.
Ja z trudem wysiedziałem do końca. Film naszpikowany efektami specjalnymi i nie ukrywajmy to one właśnie sa w nim najwazniejsze. Dla mnie to tragiczna szmira dla młodocianych fanatyków komputerowych efektów, bez klimatu, bez przesłania.
Nie jestem młodocianą fanatyczką komputerowych efektów, a mnie "Matrix" bardzo się podobał. Bo uwielbiam tylko filmy, w których mogę znaleźć klimat i przesłanie, których Ty, jak sam piszesz, nie znajdujesz. A ja znalazłam, ale nie będę mówić, jakie, bo ktoś w innym temacie napisał o tym niezły esej, z którym w większości się zgadzam. Jednak zgadzam się też z opiniami, że tylko pierwsza część trylogii jest tak rewelacyjna. Mam wrażenie, że w fabule kolejnych części sami bracia Wachowscy się nieco pogubili.