Widzę, że Filmwebowicze to coraz głupsze istoty. Ostatni raz jak byłem na stronie Matrix to był w top 100 a teraz 380 miejsce! Co za dzieciarnia wchodzi na ten portal. Szkoda, że porządne film idą pod nóż takich osobników jak większość filmwebowiczów. Co się z tym światem dzieje!!??
Matrix jest dobry, ale jest wiele lepszych filmów, więc to miejsce w rankingu jest odpowiednie.
Nie bierz tego rankingu na poważnie i tyle. Kiedyś na kwejku wrzucili filmografie gościa, który grał tylko pilotów śmigłowców i w kilka dni podskoczył w rankingu o kilkaset pozycji:) (albo chodziło o kolesia, który zagrał gościa sikającego do doniczki, nie pamiętam)
Jakie filmy sci-fiction są lepsze, wymień mi takie?? Chyba, że porównujesz Matrixa do Ojca Chrzestnego, albo Forresta Gumpa?
Star Wars części III-VI, Mroczny Rycerz, Coś(1982), Obcy - 8. pasażer "Nostromo" i Incepcja.
Star Wars- tak samo kultowe
Coś- super film, ale nie aż tak przełomowy. Z innej manki w mojej opinii jest mocno niedoceniany.
Obcy- również zgoda, narodziny nowego gatunku praktycznie, ten sam poziom. Przykład filmu, który zmienił postrzeganie sci-fiction w takim samym stopniu jak Star Wars, Obcy, Jurrasic Park, czy właśnie Matrix.
No ale Mroczny rycerz i Incepcja... dobre filmy, ale matrixowi nie dorównują. Za 20 lat nikt o nich nie będzie pamiętał taka prawda. Szczególnie o batmanie.
Gówniarzeria oczywiście, natarcie gimbazjum trwa w najlepsze... Efekty się przestarzały, to się nie podoba...
A "Matix" to absolutne arcydzieło sci-fiction, ode mnie ma 10 bo ten film to był absolutny przełom.
Wcześniejszym trochę przełomem sci-fiction, jest "Jurrasic Park", arcydzieło w swojej dziedzinie na poziomie matrixa... A na filmwebie użytkownicy wykręcili średnią ocenę 6.9, po prostu smutne.
zgadzam się z Tobą całkowicie, tyle, że dobre zawsze ma wrogów :) jeden szkodzi mu bardziej niz inni :) ma tu ze 35 kont i jedzie po nim nieustannie... Idiota. Jest fanem prometeusza, wiec my mu jedziemy po Pometeuszu . najnowsza jego odsłona to Piccollo, 3grosze i Bele-cośtam. Orginał to Atroitap czy coś :)
pozdrawiam :)