PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628}

Matrix

The Matrix
1999
7,6 854 tys. ocen
7,6 10 1 853612
8,0 99 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Malo kto wzialby czerwona pigulke mimo gadania, ze chcialby sprobowac nowego, nieodkrytego majac w glowie jak zyl/zyje . System tak przezarl ludzi, ze malo kto wyjdzie poza ramy. Matrix tylko pokazuje jak ludzie sie podporzadkowuja systemowi, rzadom, korporacjom a sam Neo dostaje obuch w banie, ze byly jego poprzednie wersje. I teraz ta slynna reakcja i skutek. Czy probujesz zapomniec o wszystkim i wszystkich czy lecisz w nieznane? Podejmij taka decyzje w powiedzmy 1-10 minut. Ja ogladam Matrixa chyba 100x bez kitu i nie wiem co wybrac. Niby czerwona "nowe", ale nie musi byc lepsze a niebieska niekoniecznie musi byc zla. Nie kazdy zyje jak Neo. I teraz badz tu madry :) Nawet w 1999 tworcy nie wiedzieli jak ten film wplynie na swiadomosc ludzi

krzychu1988

Twoim zdaniem wolne media to przede wszystkim TVN i Gazeta Wyborcza? A może jednak Telewizja Republika i tygodnik Do Rzeczy?

ocenił(a) film na 10
Niobe_FW

Dla Ciebie wolne media to TVP lub TVN? XD Czlowieku masz multum mediow poza glownym systemem, a Ty wyskakujesz ze swoja madroscia o "polskich" gazetach, telewizji? Czy ja wymienilem "system" danego kraju? Jak mozna byc zamnietym na caly swiat sprowadzajac powiedzmy moj opisany "system" do Polski xd