Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858736
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Obejrzałem ten film wiele razy i zrozumiałem w 100 % łącznie z setkami ciekawostek w internecie o przesłaniach podczas
filmu.Jednak powiedzcie mi jak wyrocznia jako program mogła przewidywać przyszłość ?To co zrobi ludzki mózg za chwile
ona wiedziała.I jeszcze jakim cudem cypher gadał ze smithem ale to jest chyba mały zgrzyt w fabule.

Tankor

Cypher włamywał się do Matrixa tak aby inni o tym nie wiedzieli i spotykał się ze Smithem w wiadomym celu.

A o tym w jaki sposób Wyrocznia przewiduje przyszłość można przeczytać tutaj : http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyrocznia_%28Matrix%29

ocenił(a) film na 10
Radiw84

Tak ale cypher nie mogł wyjść sam z matrixa bez pomocy np Tanka

Tankor

Ja myślę iż miał jakieś swoje sposoby,chociaż nie zostało to pokazane w filmie,ale łatwo się ich domyślić.
Były tam chyba jednoosobowe dyżury nocne na mostku dowodzenia (raz widać nawet jak Cypher siedzi sam przy monitorach w nocy z butelką bimbru) miał wtedy mnóstwo czasu aby się włamać kiedy inni spali,a po wyjściu zatrzeć ślady włamania.
Skoro kolaborował z agentami to nie musiał się ich obawiać po wejściu do Matrixa tak jak wszyscy pozostali,mógł przed włamaniem zaplanować sobie punkt wyjścia,wiedząc iż żadne służby (FBI,policja) nie będą go niepokoić (Smith zapewniał mu nietykalność).

ocenił(a) film na 10
Radiw84

być może tak było .Dobrze myślisz :D