Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Jak myślicie?? Według mnie tak, bo jeśli stworzymy inteligentną sztuczną inteligencje, to ona będzie na tyle inteligentną, że zorientuje się, że ją wykorzystujemy. To moja wersja. Mój kumpel mówi, że w sumie to można by było stworzyć sztuczną inteligencję, która nie zorientowałaby się, że ją wykorzystujemy, ale co to za inteligencja by był?? Sztuczna inteligencja swoją mądrością przewyższałaby nas i był by problem z jej powstrzymaniem. Więc według mnie MATRX może się kiedyś urzeczywistnić. A według was??

Tomiszon1

Ogłupiałeś. Największa zdobycz współczesnej techniki w sprawie wirtualnego świata to GTA 4, a gdzie tam tej głupiej gierce do wirtalno-rzeczywistego systemu Matrix.

ocenił(a) film na 10
Tomiszon1

chłopie idz se walnij piwo albo dwa i nie przejmuj się takimi rzeczami

ocenił(a) film na 10
smok200011

Ja się nie martwię. Ja po prostu rozważam, i zastanawiam się nad waszym zdaniem. Nic więcej. Ale i tak uważam, że kiedyś nasze maszyny nas przechytrzą. Nie mówię, kiedy to będzie. Może za 2 lata, a może za 5000. Nie wiem, kiedy ale uważam, że kiedyś MATRIX to będzie prawda. No chyba, że już żyjemy w MATRIXIE i nawet o tym nie wiemy, a były już ze cztery anomalie, a ktoś gdzieś tam odłącza ludzi od tej macierzy i przenosi w rzeczywistość (ostatnie zdanie to była ironia [bądź, jak kto woli sarkazm]).

Tomiszon1

Krótko - mądrość to nie to samo co inteligencja. To po pierwsze. Druga sprawa to to, że SI nigdy nie zostanie spuszczone ze smyczy, o ile dojdzie do poziomu ludzkiego mózgu. I tym sposobem wszelkie Matriksy się kończą.

ocenił(a) film na 10
Szlafrok

Ciekawa teoria, ale jeśli ktoś cię wykorzystuje a ty się zorientujesz, to ja bym to nazwał inteligencją, a nie mądrością. A dla człowieka inteligencja zaczyna się na jego poziomie intelektualnym, czyli zbyt wysokim, aby maszyny się nie skapnęły, co i jak

użytkownik usunięty
Tomiszon1

Chce powiedzieć tak że widze że może sztuczna inteligencje typu matrixa to jeszcze nie ale w stylu terminatora tak.Zaczyna się od chińskich robotów a skończy na tym że bedą zbyt doskonałe i mogą się zbuntować. Ale to tylko takie moje przypuszczenia mogło by się tak stać

Wybiegacie myślą co najmniej kilkaset lat naprzód, ochłońcie. :- ) To wszystko jest tak czy inaczej mało prawdopodobne, ale pofantazjować w sumie można zawsze...

Tomiszon1

Nie czytaj więcej "Pani Domu", bo do reszty Ci odbije xD

ocenił(a) film na 7
MR_ciachciach

po obejrzeniu terminatora zainteresowałem się tym problemem i powiem wam że nie ma się czego obawiać. Inteligencję można zaprogramować na konkretny tor.

my np mamy doskonałą inteligencję obrazową. Pewnie dopiero za 500 lat będzie w miarę godny nas komputer. Ale np NIGDY nie będziemy w stanie zrozumieć do końca fizyki kwantowej, to już są te działy nauki, które człowiekowi są niepotrzebne w życiu, więc matka natura nam ich nie dała.

dlatego też możemy dać komputerowi inteligencję matematyczną, komunikacyjną itd ale on sam z siebie kontrolując np. Telefonię komórkową na świecie NIGDY nie pomyśli sobie "a guwno, zabije ludzkość".