Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Kultowy film!!!

ocenił(a) film na 10

Jest to jedyny film, który spowodował, że po wyjściu z kina miałem wrażenie, że wszystko się zmieniło. Naprawdę niepowtarzalnie ujęta rzeczywistość - nigdy wcześniej nikomu nie udało się zrobić tak głębokiego wrażenia. Co do filmów SF - najlepszy jaki istnieje. Niestety wraz ze wzrostem numerów po tytule spada jakość kontynuacji.

Zenekis

Zgadzam się z tobą w 100 % Takie same miałem wrażenie !

ocenił(a) film na 10
Zenekis

Witam.
Zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi. Po wyjściu z kina miałem bardzo podobne wrażenie.

Co do spadku jakości kontynuacji już się nie zgadzam. Wyobraź sobie, że części te oglądasz jako jeden film. Nie ma 4 lat przerwy... Wówczas jest on jak najbardziej spójny i na prawdę nie widzę tu żadnego spadku jakości, a wręcz widzę wzrost...
Opowieści ciąg dalszy z doskonałym finałem.

Zastanów się, co w 2 i 3 części jest tak naprawdę obniżeniem jakości?
Jest nim to, że minęły 4 lata, Ty się zmieniłeś. Byłeś pod ogromnym wrażeniem jedynki i przez te lata czekałeś, że kolejne części wywrą na Tobie jeszcze większe wrażenie. Gdy jest się na coś mocno nastawionym, to jest oczywiście prawie nie możliwe...

Dla mnie Matrix jako trylogia jest wspaniałym filmem i opowieścią. Co więcej, pod niektórymi względami część druga jest lepsza od pozostałych...

Free your mind :)

ocenił(a) film na 9
fryderyk

Ja obejrzałem Matrixa(1 część) może ze dwa lata temu, następne części może w przeciągu kilku miesięcy i uważam że gdyby nie następne części ludzie bardziej cenili by Matrixa(1część), kontynuacje to ewidentny przerost formy nad treścią.
Bardzo żałuje że bracia Wachowscy podieli się kręcenia następnych części może lepiej by to wyszło innym reżyserom.(dobrym przykładem jest np. 3 części "Obcego")