Taka prawda, film z przesłaniem ale zakamuflowanym. Kto wie czy jest to film fabularny czy ukryty przed cenzurą dokumentalny :)
Szymon odpowiedział doskonale :) Nie ma sensu cytować lepiej pooglądać kilka dokumentów i coś spróbować poczytać no a materiałów jest -plotek i faktów.
Taaak, doskonale znam ten temat i wcale nie jestem przekonany do istnienia masonerii obecnie, czyli illuminati, przynajmniej nie takiej jaka nam jest przedstawiana w tych wszystkich paradokumentach. Owszem, nie można wykluczyć istnienia tychże tajnych stowarzyszeń, zakładam też, że jest ich całkiem sporo, jednak nie wydaję mi się, żeby posiadały one taką władze nad światem, by mogły kontrolować media, rządy, wszystko i wszystkich. Oczywiście mamy do czynienia na co dzień z masową manipulacją, propagandą, inwigilacją, indoktrynacją . Przypisywanie jednak tego wszystkiego jednej organizacji wydaje mi się niedorzeczne. Moim zdaniem za wszystkim tym stoi pieniądz. Wszyscy jesteśmy niewolnikami właśnie pieniądza. Nie potrafimy już dziś bez niego żyć. Przez niego zapominamy o naszych podstawowych wartościach. To on nami manipuluje, nas kontroluje, a przede wszystkim steruje. Wszystko co złe, powoduje pieniądz ( no może delikatnie przesadziłem), np konsumpcjonizm !!! To jest dopiero ścierwo !!! Wciąż chcemy posiadać więcej. Więcej pieniędzy, więcej rzeczy kupionych za pieniądze, coraz to nowsze samochody, telefony, komputery . Wpadamy w błędne koło. Nowe rzeczy zadowalają nas tylko na chwilę, następnie nudzą nam się i koniecznie musimy je wymieniać na nowsze i nowsze i jeszcze nowsze. To jest irracjonalne zachowanie, jakby obecny samochód, telefon był niesprawny? Nie ! Działa jak należy, ale jak ja będę wyglądał w starym samochodzie? Ze starym telefonem? Ludzie sobie pomyślą, że jestem nieudacznikiem, że mnie nie stać, że nie jestem człowiekiem sukcesu !!! wszystko to napędzane jest chorą chęcią zysku przez korporacje, małe firmy, pojedynczych ludzi !!! Ok, pisząc ten tekst chyba zaczynam się budzić, zmieniać zdanie, albo jedynie dochodzić do właściwych wniosków. Rzeczywiście jesteśmy indoktrynowani od dzieciństwa, wychowywani na idealnych konsumpcjonistów. I czas telewizji dostępnej w każdym domu, czas wszechobecnej reklamy jest najgorszym okresem dla społeczeństwa. Wychowywani jesteśmy już nie przez rodziców, ale przede wszystkim przez telewizje !!! Poprzez telewizje, media jest w nas wgrywane oprogramowanie, według którego mamy jasno postępować; jak najwięcej pracować, by móc jeszcze więcej kupować, jeszcze więcej pracować, aby nie mieć wolnego czasu na myślenie. Mamy trzymać się norm, nigdy nie przekraczając granic. Nasze umysły zostały zamknięte przez oprogramowanie na zasięg percepcji, która daje nam wrażenie, że jesteśmy ograniczeni, że jesteśmy przeciętnymi robakami bez władzy. Jesteśmy ciągle zastraszani, widmem jeszcze większego kryzysu, terroryzmu, ponieważ poprzez strach najlepiej manipuluje się społeczeństwem . "Matrix jest wszędzie wokól nas, nawet teraz w tym pokoju. Możesz go zobaczyć wyglądając przez okno, albo włączając swój telewizor. Możesz go poczuć kiedy idziesz do pracy, kościoła, albo kiedy płacisz swoje podatki. Jest to świat, który rozciągnął się przed twoimi oczami by zasłonić Ci prawdę. Jaką prawdę ? Że jesteś niewolnikiem Neo. Jak wszyscy inni urodziłeś się w więzieniu, którego nie możesz poczuć, posmakować czy dotknąć . W więzieniu dla Twojego umysłu "
Społeczeństwo ukształtowane jest w taki sposób, abyśmy byli ciągle zajęci, non stop w ruchu !!! Bo czynsz, praca, kryzys finansowy !!! Wszyscy jesteśmy niewolnikami programu. Większość z nas nie robi tego co naprawdę lubi, kocha. Interesują nas przede wszystkim pieniądze !!! A właśnie powinniśmy robic to, co daje nam szczęście. Pośmiejmy się trochę, pobawmy !!!
wszystko jest manipulacją a Twoja wypowiedź bardzo rozwinięta :) No a co do pieniędzy to mają je banki a banki mają? Żydzi :) No niektórzy przynajmniej. Kumplują się z tymi czy owymi a kryzys jest sztucznie wywołany. Ktoś na tym zarobił i ma większą władzę. Myślę ,że większość informacji udostępnia się celowo by ukryć podwójne dno. Trzeba tak jak piszesz pod koniec, robić swoje, śmiać się i skakać po łące ale gdy przyjdą podpalić Twój dom ten w którym mieszkasz to złapać za gracę i no cóż bronić swego jak siebie samego czyli również ideałów :)
walczy się głównie z samodzielnym myśleniem i kreatywnością. Tzn telewizja to zwalcza
kasa rządzi światem a głównym środkiej płatniczym na tej planecie jest $, euro, jen i funt. Gdziekoliwiek sie znajdziesz na świecie każdy przyjmie zielone, bo ropa w nich jest rozliczana i tyle, żaden rubel, emiracki dirham czy peso sie nie liczy chociaż te kraje przoduja w wydobyciu. Chiny też są silnie uzależnione w dolarze. A teraz pytanie- kto drukuje ten papier i kto ma na niego monopol?
Ten właśnie rządzi światem i zaprawde powiadam Ci nie jest to żaden pionek typu Obama.