Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Swietny film

ocenił(a) film na 10

To najlepszy film s-f jaki ogladalem

ocenił(a) film na 9
hupcio

Matrix to już klasyk w swoim gatunku, od czasu jego premiery nikt nic w gatunku Sci-Fi lepszego nie wymyślił. Pomysł z osadzeniem akcji w realiach programu komputerowego więżącego ludzkość jest po prostu genialny. Programu którego właściwe funkcjonowanie jest możliwe dzięki agentom posiadającym jak mówi Morfeusz klucze do wszystkich drzwi. Cel który przyświeca istnieniu agentów jest jeden znalezienie i wyeliminowanie wszystkich wrogów systemu, można ich porównać do programów antywirusowych które obecnie w epoce powszechnego dostępu do Internetu zabezpieczają nasze komputery, przed atakami szkodliwego oprogramowaniu w postaci chociażby różnego rodzaju koni trojańskich. Chyba żaden współczesny użytkownik komputera nie wyobraża sobie właściwego funkcjonowania systemu operacyjnego, bez odpowiedniego oprogramowania antywirusowego.

ocenił(a) film na 10
mstrojny6

Oj, jeżeli chodzi o ostatnie zdanie to jesteś w błędzie. :) Słyszałeś kiedyś o linuksie? ;)

ocenił(a) film na 9
Artanis

he he słyszałem. Chciałem po prostu dać wyraz temu że film wszedł do kin w czasach gdy komputery zaczęły stawać się nieodłącznym elementem naszego życia, i dlatego właśnie wizja ludzi uwięzionych w programie komputerowym tak przemówiła do widzów.

mstrojny6

Zastanawiam sie nad taka oto zbieznoscia: archiwum X s5e11 Kill switch.

ocenił(a) film na 9
hupcio

A "Obcy-8 pasażer Nostromo"?

ocenił(a) film na 10
Piotr000

to chyba najlepszy horror sf

ocenił(a) film na 8
vince25xx

horror?
to wcale nie straszne jest

ocenił(a) film na 10
majkelo99