Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858736
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

The Architect: Please. As I was saying, she stumbled upon a solution whereby nearly 99% of all test subjects accepted the program as long as they were given a choice, even if they were only aware of that choice at a near-unconscious level. While this answer functioned, it was obviously fundamentally flawed, thus creating the otherwise-contradictory systemic anomaly that if left unchecked might threaten the system itself. Ergo, those that refused the program, while a minority, if unchecked would constitute an escalating probability of disaster.

W wielu podręcznikach podaje się że na schizofrenię zapada 1% (0,55 -1,6% w zależności od miejsca prowadzonych badań) ogólnej populacji w społeczeństwach cywilizowanych, w równym stopniu kobiety i mężczyźni; a obraz chorobowy nie przedstawia istotnych różnic u obu płci. Wskaźnik chorobowości w oparciu o częściej cytowane źródła wynosi 1,4-4,6 na 1000 mieszkańców, a wskaźnik rocznej zapadalności około 0,2/1000.

Sorcerer_fw

Człowieku, czy ty możesz w końcu coś napisać sam? Kopiujesz wszystko z wikipedii. Wątpię, żebyś cokolwiek z tego zrozumiał, sam byś to wytłumaczył.

ocenił(a) film na 1
hr_dooku

Prawda kole w aureolę. Wpisałem dokładne słowa Architekta i dokonałem analizy porównawczej z literatura naukową. W moim domowym poradniku medycznym tez pisze że na schizofrenię zapada 1% populacji czyli tyle ile nie akceptowało Matrixa.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
Sorcerer_fw

po polsku ku*wa :D

ocenił(a) film na 1
Kruchy_4

Tak się nazywa twoja mama?

ocenił(a) film na 8
Sorcerer_fw

podstawówka czym gimbaza ?

ocenił(a) film na 1
Kruchy_4

No "Matrix" to filmidło zarówno dla podstawówki jak i gimbazy niestety. Bardziej rozwinięci intelektualnie i emocjonalnie widzowie nie gustują w takim syfie. Film prosty jak cep, że nawet dziecko upośledzone umysłowo, z zespołem Downa i z wodogłowiem by go zrozumiało. No a jaka tam jest fabuła? Może streszczę "ludzie myślą że żyją w realnym świecie ale tak nie jest. okazuje się że człowiek jest tylko baterią dla maszyn mimo iz wg elementarnych praw fizyki maszyny muszą mu dostarczyć więcej energii niż mogą z niego wydobyć. ale zaraz zaraz - jest wybraniec który rozdupcy cały ten majdan i wyzwoli resztę ludzkości". do tego dodajmy trochę wyszarpanej z kontekstu taniej symboliki, komputerowe efekciarstwo i już znajdą się ludzie którzy są skłonni wierzyć ze ten film to głębokie arcydzieło.

Sorcerer_fw

Tak a Avatar to niby nie jest dla gimbazy... tam jest pełno symboliki że hoho, a komputerowego efekciarstwa jeszcze więcej. Fabuła jeszcze prostsza.

ocenił(a) film na 8
Sorcerer_fw

Gdybyś był inteligenty wiedziałbyś, że w takim kontekście nie należy poruszać ludzi niepełnosprawnych wytykając im ich niepełnosprawność. A gdybyś nie był ograniczony i zakompleksiony to wiedziałbyś, że nie należy obrażać ludzi, którzy lubią ten film ponieważ to czy komuś się film podoba czy nie to jest kwestia gustu a ty po prostu uważasz, że tylko ty masz nieomylny gust i tylko ty masz rację.

Sorcerer_fw

Czy udawanie przez Sorcerer_fw aka Atoirtapa kobiety poprzez podszywanie się pod kobiece konta np. jako Effie_Trinket potwierdza to, że jest ciotą?

ocenił(a) film na 8
nemo989

taki był film "Psychoza". Tam też gościu raz był kobieta a raz facetem.

ocenił(a) film na 10
Sorcerer_fw

Umiesz to pojąć ??
http://en.wikipedia.org/wiki/Matrix_%28mathematics%29
jesteś zwykłym spamerem co nie ma za grosz rozumu ,idz sobie spamować na forum "Czarna Dziura 4" pustaku.jasne że fani Matrixa są elitą bo jest tam dużo matematyków fizyków filozofów ... a wśród ich krytyakntów pewno same lejby umysłowe .

ocenił(a) film na 9
reoms2

;DD

ocenił(a) film na 10
aronn

Może to i jest śmieszne ale przy uzyciu technik alfanumerycznych można tak dokładnie wszystko obliczyć np. ile będzie spadał gość ze stratosfery ... i jakis tam gość o niku pb to obliczył ... to on jest pewnie w tym matrixie i jest pewnie tym morfeuszem... ja jestem tylko małym zuczkiem i wyczuwam to inuicyjnie a są tacy co potrafią to tak wszystko policzyc.I to jest właśnie matrix... a np. koło dwumasowe w samochodzie ... też to w matrix tylko może działać bo mi sie właśnie rypneło i pare tysi zmieniło właściciela.Nikt nie uwierzy w matrix dopóki nie będzie musiał wymienić koła dwumasowego w samochodzie ... juz sie pytałem mechaników po co sa koła dwumasowe to powiedzieli żeby nie przenosiły drgań na skrzynie biegów ... ale ja mam lepszą teorie ... bo istnieje matrix.

ocenił(a) film na 1
reoms2

O chciałeś zabłysnąć, bo napisałeś stratosfera. Ty nie masz pojęcia czym jest stratosfera. Po przeczytaniu reszty tych wypocin mogę stwierdzić że, ty to masz nieźle zryte pod kopułą. U psychiatry byłeś. Twój tekst to totalny bełkot. Idź do psychiatry, zażyj te różowe pigułki, a najlepiej nie spamuj.

Sorcerer_fw

Czy udawanie przez Sorcerer_fw aka Atoirtapa kobiety poprzez podszywanie się pod kobiece konta np. jako Effie_Trinket potwierdza to, że jest ciotą?

ocenił(a) film na 1
reoms2

matematyków? fizyków? Ty tak na serio czy walisz prosto z gwinta. Matrix jest dla elity, ale tylko dla tej ubogiej intelektualnie. Wśród krytyków tego gniota są inteligentni ludzie. Fani szMatrixa to same lejby umysłowe.

ocenił(a) film na 10
Sorcerer_fw

Jesteś zwykłym botem

ocenił(a) film na 8
reoms2

Nie przejmuj się nim, ten koleś jest po prostu zakompleksionym dzieckiem, któremu dane było dosięgnąć internetu :D Pewnie w głębi duszy marzy teraz o tym jak jego posty trafią na czołówkę najlepszych postów świata :D
Niestety on tak do końca nie wie o czym jest Matrix. Nie był na dość kumaty, żeby zakumać o czym ten film jest i teraz jest zły i obwinia każdego fana tego filmu. To jest coś w rodzaju zazdrości intelektualnej.