Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858675
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Byłby według was lepszy od Fishburne'a?

ocenił(a) film na 9
dirt16

Z tego co mi wiadomo to Will Smith był wstępnie przewidywany do roli Neo, ale odrzucił tą propozycję i wystąpił w filmie Bardzo dziki Zachód. Postać Morfeusza miał zagrać Sean Connery. Co do Seana to pewnie dobrze pasowałby do roli mędrca tłumaczącego Neo, zasady funkcjonowania Matrixa.

mstrojny6

Do roli Morfeusz byli brani pod uwagę Samuel L. Jackson i Gary Oldman, o Sean'ym Connery nic chyba nie pisało...

mstrojny6

Dobra, sorry, mój błąd, Sean Connery też był brany pod uwagę :) właśnie nie byłam pewna więc sprawdziłam w ciekawostkach ;) jeszcze raz sorry

mstrojny6

Sean Connery by się nadał jak Konstruktor w kontynuacji

ocenił(a) film na 9
dirt16

Ani Morfeusza, ani Neo. Smith nie jest pełnowartościowym aktorem tylko hiphopową czarną miernotą, kiedyś w duecie "Jazzy Jeff And Fresh Prince" tworzył gnioty w stylu "BOOM SHAKE SHAKE SHAKE THE ROOM!!!". Jeśli ktokolwiek mógłby zastąpić Laurenca to tylko Morgan Freeman, co ostatnio udowodnił rolą przywódcy garstki rebeliantów w "Oblivion".

ocenił(a) film na 10
Hagan

Freeman jest za stary do tej roli.

ocenił(a) film na 10
Hagan

Zgadzam się w 100% w kwestii Smitha, to jest pajac a nie aktor, na siłę promowany przez przemysł filmowy. Natomiast uważam, że Freeman nie zagrałby Morfeusza lepiej od Fishburne'a. Co do roli Morfeusza wg mnie trafili w dziesiątkę.

użytkownik usunięty
dirt16

nie :P