Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

ehh...długo by pisać o tym filmie. dla mnie to film przełomowy-mówię o części I-szej.najważniejsza, moim zdaniem jest tu idea, nowe spojrzenie na świat. Dopóki nie powstał Matrix byliśmy skazani na filmy o UFO-czy jest coś poza nami, ludźmi?tak, zielone ludki,zróbmy o tym film! i tak powstawały monotematyczne filmy o istnieniu.

Chwała temu kto przyczynił się do powstania tego filozoficznego arcydzieła jakim jest Matrix!!!Nie przepadam za efektami specjalnymi:/Dlatego podziwiam klimat pierwszego Matrixa stworzony przez gre kilku aktorów. W dalszych częściach to juz nie to samo...:(

ulinexxx

Oj tam zdziwiasz:P
Jak dla mnie kolejne części dalej trzyamją klimat, ino historia się trochę plącze, przez co film robi się ciężki. Jedynke potrafiłem rozkminić mając naście lat i to oczywiscie jej wielki plus. W kolejnych częściach Wachowscy wylali na ekran swoją dziwną metaforyke:) mało kto zajarzył, ale kto zrozumiał temu się raczej podobało:)

Li_Mu_Bai

rozumiem. masz rację. ja też lubię tą trylogię jednak najbardziej ujęła mnie cz.1. pozdrawiam:)

ulinexxx

matrix to już klasyka ,ale jeżeli chodzi o reaktywacje i rewolucje to
zawiodłem sie na tych częściach ! wyobrażałem to sobie inaczej ,poszli
bardziej w efekty niż w jakąś ambitną fabułe ,nie podoba mi sie , jestem
na nie , dziwne historie z tym agentem ! jakies ulepszenia matrixsa ! a
najgorsze w tym filmie ci bracia w dredach z którmi niewiadomo co sie
stało ! nie wspominając juz o tych gościach w 3 częsci którzy skakali po
suficie i z tym kolejarzem też jakaś śmieszna niepotrzebna historia !
bardzo słabo to wszystko wyszło !

temteges

czyli niee zrozumiałeś bo fabuła jest ambitna ;p
Ja trzeciej też nie rozumiem ale widze że nie jest to głupota
dla tej czesci bez wątpienia 10/10
za efekty, klimat, fabułę, pomysł, muzykę, itp :P