Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858771
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

tę która była przed Matrixem i na tę która była po Matrixie. Można powiedzieć, że Matrix to był taki Kopernik wśród filmów. To jest jedyny film, po którego obejrzeniu w 1999 r. nie mogłem dojść do siebie przez jakiś tydzień. dzisiaj małolaty nie czają o co chodzi, ten kto oglądał ten film wtedy - w roku 1999 albo 2000 wie o czym mówie. Na tamte czasy efekty jakie były w tym filmie były po prostu nieziemskie, niewyobrażalne. dzisiaj efekty są oczywiście lepsze ale....nie ma tego szoku, tego wstrząsu, gdzie widz wychodzi z kina i mówi "ja pie****le!!! jak oni to zrobili!!!! coś niesamowitego!!!"

ocenił(a) film na 8
sew85

racja, też tak miałem i tak uważam. kino się zmieniło po tym filmie

ocenił(a) film na 10
sew85

zgadzam sie teraz jak ktos go obejrzy to nie zrobi na nim wielkiego wrazenia ,lecz kiedys to bylo cos sam widzialem go z 6,7 razy.Film przełomowy i wprowadził rewolucje w gatunku scince fiction

ocenił(a) film na 8
kazohstor

Wszystko fajnie, wykonanie bardzo dobre, ale pomysł żywcem zaczerpnięty z opowiadań Lema o skrzyniach Corcorana i Kongresie futurologicznym. To nie Wachowschy stworzyli Matrix, tylko polski pisarz pół wieku temu :)