Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858736
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

czy ktoś może mi wyjaśnić w jaki sposób Cypher samodzielnie przedostał się do Matrixa na spotkanie z
agentem? No przecież nie wyskakują na miasto raz w tygodniu i nie mają zbiórki o ustalonej godzinie jak na
koloniach.

iw_jarema

nie wiem jak nawiązał kontakt z agentami, ale Matrix to ich podwórko, więc mogli Go jakoś wpuścić.

iw_jarema

obsługiwał komputery więc może jakoś sam się wysłał.
ja już bardziej bym się zastanawiał jak agent Smith wszedł do głowy zdrajcy i jako żywy człowiek wszedł do syjonu. - skoro był programem.

ocenił(a) film na 10
Mothyff

A to dlatego, że oni nigdy z Matrixa nie wyszli :)

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Nie no jest teoria, że Syjon i świat "rzeczywisty" to jest drugi, awaryjny Matrix. Wachowscy jednak zaprzeczyli ;P

Ringoo

awaryjny matrix, a po co on miałby niby być?

ocenił(a) film na 10
Mothyff

No a po to, żeby sobie ktoś, kto wybudzi się z pierwszego myślał, że jest wolny, a tak naprawdę nadal jest pod kontrolą maszyn. Ale jak już napisałam, to nie jest prawdziwa teoria.

Ringoo

jeśli by tak było to film byłby bez sensu.

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Niby czemu, wielu ludzi gdy po raz pierwszy zobaczyli trylogię dokładnie tak pomyśleli. A czemu niby Neo w normalnym świecie mógł widzieć będą ślepym i zatrzymywać maszyny siłą woli? Skoro to normalny świat to nie powinien mieć "super mocy". To jest logiczne, no ale Wachowscy zaprzeczyli więc nie ma o czym gadać.

Ringoo

neo ogólnie był wybrańcem i 'nadczłowiekiem' i dlatego jego moce były większe w realnym świecie niż innych ludzi, poza tym superprogram 'smith' też dziwnym trafem przedostał się do syjonu czyli do 'realnego ' świata choć niby nie powinien, ale myślę że jako 'nadrpogram/ przedostał się po prostu do ludzkiego mózgu i tam się usadowił jak w komputerze, bo ludzki mózg to tak jak komputer, działa na tych samych zasadach.

ocenił(a) film na 10
iw_jarema

Dokładnie jak wyżej. Jest scena w której przy Cypherze pojawia się nagle Neo, ten w panice wyłącza wszystkie monitory bojąc się czy czegoś nie wypatrzy. Trzy ze wspomnianych monitorów mają włączony obraz w czasie rzeczywistym zamiast kodu Matrixa. Potem Cypher częstuje Neo "płynem do silników". Według The Art of the Matrix Cypher namieszał tak w systemie by ten automatycznie przełączał go to Matrixa.

ocenił(a) film na 1
iw_jarema

To jest dziura logiczna.

Sorcerer_fw

Taa? A w Prometeuszu wszystko jest logicznie uzasadnione jak głaskanie "wężo-kobry" czy bieg wzdłuż ramiona upadającego statku? NIE. Aaa nie, jednak tak - uzasadnione głupotą". Głupota to jedyne logiczne uzasadnienie anormalnych zachowań członków załogi "USCSS Prometheus".

hr_dooku

Przyjemnie ogląda się film pełen ludzi z IQ ameby. Można się odprężyć i zapomnieć o bożym świecie.

ocenił(a) film na 10
iw_jarema

Wcale się nie wysłał tylko to była projekcja tego głównego programu ,a że był zazdrosny o tą Trinity to postanowił przystać na propozycje tego programu i przeczytał to na monitorze (właśnie jak częstowali się spirytusem przemysłowym) ale go fizycznie tam nie było.I później jak wychodzili z tej budy to szybciej się zwinął wrzucił telefon do kosza żeby oznaczyć tą kryjówkę no i dalej to wszystko jasne.

ocenił(a) film na 1
reoms2

co za bełkot

ocenił(a) film na 10
Sorcerer_fw

Przecież mógł się z nimi dogadać przez skypa albo jakiś matrixowy komunikator tekstowy i tylko w filmie zostało to tak pokazane żeby było wiadomo o co chodzi i bardziej obrazowo.W rzeczywistości to mogło go tam w ogóle nie być tylko mógł się z nimi dogadać na jakimś lewym matrixowym skypie ts-ie albo icq.Albo ewentualnie ta 2 wersja.Że się podłączył na chwile jak Neo i reszta poszła lulu.

Sorcerer_fw

Czy udawanie przez Sorcerer_fw aka Atoirtapa kobiety poprzez podszywanie się pod kobiece konta np. jako Effie_Trinket potwierdza to, że jest ciotą?

ocenił(a) film na 10
nemo989

Mi się wydaje że on się zagubił w matrixie i jest jak ten Neo co wylądował w tym tunelu metra i nie może z niego wyjść.Cierpi na rozdwojenie jaźni i już sam nie wie kim jest czy kobietą czy mężczyzną i czeka tylko na tego maszynistę od francuza żeby go stamtąd wyciągnął.Człowiek który ugrzązł w systemie pewnie coś aka niektórych polityków z pewnego ugrupowania którzy lubią sie prebierać w babskie ciuchy i cierpią na zaburzenie osobowości.Albo to zwykły spamer .

ocenił(a) film na 10
iw_jarema

Albo ewentualnie dostał tylko propozycje na ekranie tego monitora wtedy i jak wszyscy poszli spać to się podłączył na 30 min i sobie wrócił jakby nigdy nic.

ocenił(a) film na 10
iw_jarema

pewnie często robił takie wypady z nudów ryzykując życie całej załogi