Film ten nie ma żadnego przekazu (zreszta jak wiekszosc) i denerwuje mnie ta fikcja cała latania itd. Po prostu nie w moim stylu..
no to muszę ci powiedzieć że ma przekaz
1.Pokazuje jak łatwo można manipulować ludźmi , bez ich wiedzy
2.Jak ludzie są przekupni, chciwi władzy(smith)
3.Niektórzy na świecie popełniali samobójstwo bo tak uwierzyli w Matrix'a
Polecam ci filmy "Oni żyją" i "Equilibrium" ,podobna tematyka i może w nich to zauważysz,czego nie widziałeś w Matrix'ie
Emocje:)? hmm byłem naładowany energią zawsze po jego oglądnięciu
w moim też bo też nie potrafię latać XDDD generalnie jeden z najlepszych filmów akcji/sci-fi ale wiadomo nie wszystkim musi leżeć jeśli woli melodramaty itp i chodzić do kina po to żeby oglądać problemy emocjonalne innych to Matrixa stanowczo odradzam.
NIE WIERZĘ! Mój pięcioletni brat sam przyznał, że ten film jest dla niego za mądry. Na twoim miejscu to bym się wstydziła.
Większość osób powyżej przekazało wszystko to co trzeba ale dodam coś jeszcze. Przypomnij sobie słowa Morfeusza o tym, jacy są ludzie. Są jak rak ( choroba ). Obejrzyj film jeszcze raz i zastanów się bardzo dobrze... I błagam, nie ośmieszaj się tak na forum.
No naprawdę nie do wiary , ze 5-letnie dziecko nie wie o co chodzi w tym filmie , to ci sie udało ;D
heh no fajnie:D 5 latek ( ale chyba jest dosyć "do przodu" skoro go w ogóle oglądał)
A co do filmów co ci podałem: To jak lubisz akcje to E.. ci się prędzej spodoba a Oni żyją jest dość stary i trochę śmiesznie zrobiony
cala trylogia jest opowiescia o naszym zyciu na ziemi tu i teraz. to przenosnia. obejrzyjcie film zeitgeist na yt chociazby a zobaczycie ze sa kreatorzy, john lennon, ghandi, jezus, martin luther king czy bill hicks to prototypy neo. o zajonie zaspiewa wam bob marley. nasi wybrancy nie zyja. w filmie neo wygrywa walke z maszynami i kreatorem. oby w rzeczywistosci sie komus udalo.