Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

robił szał gdy wchodził do kin i to tylko ze względu na efekty specjalne. od początku nie rozumiem zachwytów nad tym filmem, jak pierwszy raz go obejrzałem (jeszcze na VHS, dzieci mogą nie pamiętać co to ;])to byłem nim wręcz znużony, jak dla mnie nie ma w nim napięcia, nuda. pomysł dobry, ale wykonanie średnie, a kolejne części to już badziew.

ocenił(a) film na 9
DziadekKaziu

Dla mnie jest równie dobry jak 10 lat temu.

ocenił(a) film na 6
tenszin

widać kwestia gustu, na mnie wrażenia wtedy nie zrobił, tak jak na sporej części moich znajomych. po prostu był i jest filmem przewidywalnym.

ocenił(a) film na 9
DziadekKaziu

No, trzeba się trochę znać na sztuce filmowej by wiedzieć dlaczego ten film był przełomem a jego wpływy sięgają niemal każdego filmu wydanego po 1999 roku. W sumie to nie wiem co było tak przewidywalnego wtedy w tym filmie, może wasz geniusz wykraczał poza poznanie ówczesnych twórców filmów s-f. No chyba, że od dziecka czytaliście Lema i jakieś skojarzenia spowodowały, że film wydał się wam przewidywalny.

ocenił(a) film na 10
seastian

Może te osoby po prostu oglądały ten film dla samego ogladania, ot, tak, dla zabicia czasu. Zero refleksji. A to nie jest Moda na sukces, gdzie wszystko tlumaczone jest łopatologicznie, aż do bólu. Nad "Matrixem" trzeba sie zastanowić, pomysleć - jesli ktoś pooglądał, powiedział "aha", wyjął płytę i włożył do szafki - filmu nie zrozumiał.