PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628}

Matrix

The Matrix
1999
7,6 854 tys. ocen
7,6 10 1 853750
8,0 99 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Nie da sie tego ogladac,co tu jest kultowego?!Ta szmira moze sie podobac idiotom o polkulkach mozgowych rownie pofaldowanych co ekran monitora komputerowego,za duzo gier,a za malo rzeczywistego swiata.Plytka dziecinada dla infantylnych techno maniakow,kabelki,swiatelka,druciki,monitorki,wyswietlacze.Co za kretynizmy,scenariusz to kompletne dno,i te durne pseudo-naukowe terminy;neurointeraktywna symulacja.Smiech mnie ogarnia gdy slysze takie teksty,do tego glupie efekciarstwo,widzial ktorys z was jak sie kreci taki syf?Wieszaja faceta na sznurkach i podrzucaja nim jak pajacem na gumce,a potem inny pajac z drugim rajcuje sie tym w kinie;Wow,ale zajebiste efekty!Rece mi opadaja.A sam pomysl na film to juz w ogole bez komentarza...Kompletne zero

ocenił(a) film na 10
libertyn_24

Co to w ogóle za gówno?? To mi ręce opadają jak czytam takie bezmózgie komentarze. Człowieku myślisz czasem jak coś piszesz? Sądzę że nie i tylko dlatego ci wybaczam za to sranie na ekranie.
Rzygać się chce jak kolejny kretyn nie umie oglądać ze zrozumieniem i potem wypisuje swoje "złote myśli" sądząc że są coś warte :(
Panie kompletne zero skoro umarłeś to się tu nie pokazuj. Nie pozdrawiam bo z idiotami trudno nawet o tym dyskutować.

italodrone

Swoją drogą zastanawia mnie ostatnio wysyp tępych komentarzy na forum Matriksa, kto wie, może to po prostu akcja internetowego frustrata.
I pisząc o głupich jak kilogram gwoździ wypowiedziach ofc nie mam na myśli racjonalnej krytyki, chociaż szukaj wiatru w polu.

Szlafrok

Zajebisty komentarz :))dlatego lubie wchodzić na to formu ! dla takich komentarzy aż chce sie żyć ! odrazu człowiekowi sie twarz uśmiecha :) kuwa ale masz wyobraźnie ,powinieneś wogole pisać książki ! byłbym twoim fanem ! napisz coś jeszcze PROSZEEEEeeeĘ !!!

temteges

Yyyyeee na pewno to ma być odpowiedź skierowana do mnie?

ocenił(a) film na 10
Szlafrok

Nawet jeśli do mnie, to ten pan dosyć formu, i mu się nawet wtedy (kiedy?) chce żyć.... Treść warta adwersarza :)

ocenił(a) film na 10
Szlafrok

Wiesz co, ja już mam dosyć tych internetowych frustratów... imho to po prostu mało inteligentni ludzie, którym się wydaje że są mocni... no bo coś pokażą, zwalą klocka na innych i to daje im niby przewagę... he he co najmniej śmieszne...
pozdrowionka

italodrone

małe sprostowanie ! chodziło mi o autora tego tematu ! pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
temteges

Okej, więc mamy wszystko wyjaśnione :) Również pozdrawiam !

ocenił(a) film na 10
libertyn_24

O ile mogę się zgodzić z efektami, to pomysł na film... czemu bez komentarza? Problem w tym, że fabuła ma bardzo mało dziur i jest logiczna. Inna sprawa to ich uzasadnienie, ale w końcu to program komputerowy, więc można naciągnąć wszystko i wszystko wyjaśnić. Co złego w pomyśle na tym że wszyscy "śnimy" i wszystko nie wygląda tak jak jest? Są lepsze pomysły, ale są i gorsze. Ten jest średni, ale dobrze wykonany.
Skakanie na gumce na niebieskim ekranie jest potrzebne, bo nie da się inaczej pokazać tego co sobie Wachowscy wymyśli. Jednak efekty nie są samymi w sobie dla filmu, a jedynie jego częścią.
Szkoda, że nie chciało Ci się poświęcić chwili na zastanowienie nad pomysłem na jaki "wpadli" (skopiowali) autorzy i zrealizowali, bo mimo efekciarstwa, sama pierwsza część jest bardzo dobra.
Reszta odpowiedzi na Twoją ocenę, uwłacza wprawdzie tym , którzy lubią ten film, tylko, że jak czytam Twoją opinie o techno maniakach itd, to... jaki kraj... takie portale i tacy ludzie;)

ocenił(a) film na 7
libertyn_24

Nie do końca się zgadzam z autorem tej dyskusji ale dla mnie ten film też jest totalnym dnem

ocenił(a) film na 10
libertyn_24

Ojciec chrzestny to dopiero g. Co w nim kultowego? Jacyś goście chodzą, strzelają, staruch pier%oli od rzeczy o jakichś zasadach. Ręce opadają. 1/10

ocenił(a) film na 10
aldo_apacz

Zastanawiam się ile latek się ma? Jeśli obejrzałeś film do 45. minuty to niebardzo wiesz o co w nim chodzi, co niemniej czytając post mniemam,że i tak nie zauważysz drugiego dna tego filmu (to do pana,który chce zobaczyć wykidajło). A Ojciec chrzestny? Historia jest taka- całość zachowań mafijnch wymyślił sobie autor książki, co przeniosło się do życia gangsterskiego.Osobiście nie znam podobnej historii, w dodatku na tak ogromną skalę. Stąd kult.

ocenił(a) film na 4
newtella

Ludzie! Zrozumcie, że każdy ma inny gust, i nie każdemu musi się to podobać i wyraża to w taki sposób jaki uważa za właściwy ! Co tu ma do rzeczy ile kto ma lat czy wgl ?

użytkownik usunięty
libertyn_24

Prowokacyyyyja!

po co dyskutujecie z takimi gamoniami??

ocenił(a) film na 9

to jest jakaś epidemia..... :/

ocenił(a) film na 10
plantum

wg mnie jest to epidemia dzieciaków, które wymagaja prostego scenariusza, mało efektów (bo się pogubią), prostych słów (najlepiej "Ala ma kota, kot ma Alę"), i przede wszystkim filmu krótko metrażowego, skoro 45 minut to za dużo ;)

ocenił(a) film na 9
ankafanka

fakt, o gustach sie nie dyskutuje, chociaz dla mnie to lekka przesada to co pisze w pierwszym komentarzu. Pisze tak pewnie dlatego ze dla mnie film kozak, a jak by mi sie nie podobal to tez bym negatywnie go ocenił ;)