5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75857
4,1 16 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne

Proszę o podawanie swoich typów
Max.... ?? może Mel Gibson (jest podobny)

BB.... ??

Nicole Horn.....Glenn Close

Vinie Gognittie .... Steve Buscemi ( i tylko on)

Johnny Ricco .... Brian Dennehy

Mona Sax ..... ??

Alex ... Joe Pontoliano

Jack Lupino ... James Gandolfini

Vladimir Lem ... ??

Borys Dime .... ??

W sumie większa część obsady pozostaje dla mnie zagadką, ale jest kilka postaci, ktore są wręcz stworzone dla konkretnych aktorów, których podałem. Pozdrawiam, Szymek.

ocenił(a) film na 6
Dobry_2

niee!!!
jestem fanem gry max payne i nic mi nie pasuje
szanuje tych aktorów ale zaden nie pasuje

Alex2207

Ok, t są tylko moje typy. Może podasz swoje:) Skonfrontujemy je :)

Alex2207

Jako Max Payne najlepszy byłby Michael Madsen. I tylko on!

romano

Eeee, Madsen jest hmmm.. zbyt masywny jak na Maxa. Już lepszy byłby Sean Penn. Jakiś aktor kiedyś strasznie mi pasował na Maxa Payne, był bardzo podobny. Ale nie mogę sobie przypomnieć, który to był..

ocenił(a) film na 6
Dobry_2

Ja na razie mam takie propozycje:
Max Payne - Clive Owen albo Johny Knoxville (serio)
Vladimir Lem - Gary Busey (foto: http://www.filmweb.pl/FilmPhoto?id=1308&photo.id=62239#photo) [www.filmweb.pl/FilmPhot ...]
Mona Sax - Monica Belucci

Druggist

Maxa moze zagrac Tom Cruise a Jacka Lupino??? hm... moze Jack Nicolson????

ocenił(a) film na 8
fan_Brada_Pitta

Moim skromnym zdaniem Max Payne'a powinien zagrać człowiek który urzyczył twarzy i ciała postaci, tak samo jak reszta ekipy ( tworzącej grę ) wcieliła się w role poszczególnych postaci, bo Max to tak naprawde jakiś aktor lub zwykły koleś który dał twarz w grze :)

___PREDATOR___

Ja dalej uważam, że Maxa Payne'a powinien zagrać Maxa. Pasuje mi jego twarz. Według mnie jest podobny.

ocenił(a) film na 5
romano

Chyba chciałeś napisać "Michael Madsen powinien zagrać Maxa" :) Ale nieważne. LUDZIE!!! Wy tu o obsadzie ostro dyskutujecie, a żaden z Was nie przeczuwa tragedii. W ogóle wie ktoś kto będzie reżyserem? Oświećcie mnie- proszę napiszcie, że to nie będzie Uwe Boll :D Błagam. Bo w takiej sytuacji kwestia aktorów stanie się rzeczą drugoplanową. Hmm, a wracając do tematu uważam, że Mel Gibson byłby świetny! Nawet nie chodzi mi o podobieństwo , a jego nieprzeciętne umiejętności aktorskie (Uwe precz! :)) Pozdrawiam fanów Maxa

Simi

aktor musi byc podobny to goscia z tej fotki:

file:///C:/Documents%20and%20S ettings/Wiesław/Pulpit/MaxPayn ePart1.jpg

fan_Brada_Pitta

upps... wybaczcie ale dalem zły link!

http://www.infinity.no/images/Max_Payne_2001_Graphic_Novel_01.jpg [www.infinity.no/images/ ...]

ocenił(a) film na 4
fan_Brada_Pitta

Nie wiem dlaczego ale po ujrzeniu tej fotki widze w tej roli tego gościa http://www.filmweb.pl/Wentworth+Miller,filmografia,Person,id=96046
Nie jestem fane Prison...i nie wiem jak ten koles radzi sobie z ta rolą ale po ucharakeryzowaniu wydaje sie ze sie nadaje:)

fan_Brada_Pitta

upps... wybaczcie ale dalem zły link!

http://www.infinity.no/images/Max_Payne_2001_Graphic_Novel_01.jpg [www.infinity.no/images/ ...]

Dobry_2

Hmm... tak o tym myslalem i moje typy to:

Max - hmm.. Edward Norton, Mark Wahlberg,

BB - moze byc Joe Pantoliano

Nicole Horn - moze byc Glenn Close

Vinnie Gognittie - Buscemi...niee...

Johnny Ricco (ktory to, nie kojarze) - ????

Rico Muerte -

Mona Sax - Monica Belluci by pasowala, ale za malo "zabojcza" jest, tzn. nie wyobrazam jej sobie jak sieje spustoszenie za snajperka albo z Desert Eagle:)

Alex -

Jack Lupino - Vinnie Jones

Vladimir Lem - ???

Borys Dime - ???

Alfred Woden - ???

Otacon_2

Oooo widzę fana MGS! Ta gra jest arcygenialna i ją też powinni zadaptować, byle dobrze!

A Johnny Rico to Rico Muerte(pojebały mi sie imiona) to ten oprych ze zsuniętymi spodniami co pruje z ingrama hehe :)

Otacon_2

ok.. dalszy ciag
Max - Christian Bale, Sam Lake (o matko genialny). http://media.collegepublisher.com/media/paper692/stills/62zily08.jpg [media.collegepublisher. ...]

Mona - Bridget Moynahan, Carrie-Anne Moss, Charlize Theron (ala. Aeon Flux), Marguerite Moreau.

Vlad - Sean Bean, Jason Statham, Colin Farrell, Julian Sands (idealny), James McCaffrey,

Alfred Woden - Brian Cox (troche za mlody),

Otacon_2

Mel Gibson zagral juz raz postac podobna do Maxa w "Payback", przynajmniej mi ta postac wydaje sie troche podobna :)

mike_3

no wlasnie za kazdym razem, kiedy ogladam "Payback", od razu przychodzi mi na mysl Max Payne. i nie sadze, zeby glowny bohater ewentualnego filmu musial byc kropka w kropke identyczny z piewowzorem.
swoja droga ciekawi mnie, jak przedstawione bylyby sceny, gdy Max znajduje sie pod wplywem narkotyku. w grze byly swietnie zrealizowane i mam nadzieje, ze da sie je znosnie przeniesc na ekran.

kabat

Max Payne? Hmmm... Cóż... Keanu Reeves... Nie cierpię gada, ale jakoś jego gęba mi do ów roli pasuje! Niemniej jednak twardziel z niego żaden, więc nie wiem - na pewno ktoś w wieku 35-40 lat. Hmmm... Może Clive Owen, po "Bliżej" okazał się prawdziwym twardzielem! Myślę, że byłby dobry.
Jeśli chodzi o Glenn Close to jestem na.. TAK! Pasuje :)

ocenił(a) film na 1
Albertino

Byle nie Bloom albo Deep .. wydaje mi się, że będzie to jakiś "Świerzy" aktor .. ktos kogo jeszcze nie znamy aż tak :) .. Poztym z niecierpliwością czekam na ten film .. oby klimat gry był przełożony 2 x lepiej na obraz - będzie hit hitów :))

Otacon_2

Możecie mi podać jakieś stronki gdzie znajdę więcej informacji o Samie Lake? Według mnie on jest najlepszym kandydatem do roli Maxa.

Otacon_2

Sam Lake uzyczył twarzy maxowi w 1 częsci a propos był scenarzystą gry.
W drugiej części był to Timothy Gibbs.
Myśle ża obaj nadają sie tak sobie...
Pozdrowienia dla fanów MAXA

Dobry_2

Jak na mój gust idealnym aktorem do tej roli był by Cleant Estwood no ale tak z 30-40 lat temu...

ocenił(a) film na 1
123454

Max jako twardziel .. Johnny Knoxville by sie nadawał .. tylko ciekawe czy by sporostał wymaganiom aktorskim :) .. ale jeśli chodzi o wygląd to według mnie pasuje idealnie ..

Mantiss

Pitt albo ten co grał główna role w Gladiatorze

Mantiss

Johny Knoxville?! Może i by pasował ale wszytkim kojarze na pewno na nie byciu twardzielem i to by nie pasowało.

Dobry_2

Według mnie Hugh Jackman odpowiednio ucharekteryzowany dobry by był też Mel Gibson no ale no role Max Payne'a jest już ciut za stary.

Rimmi87

Racja Mel Gibson. Ale uwarzam jednak że te role powinien zagrać ktoś kto ma cały czas grymas na twarzy, z tego co pamiętam z gry to taką mine przez cały czas miał tytułowy Max. To musi być ktoś z "podkurwionym" wyrazem twarzy :D.

ocenił(a) film na 1
123454

Nie no Mel Gibson nie pasuje do tej roli .. głównie z racji wieku .. Wydaje mi się że filmowy Max powinien być taki sam jak ten z gry bo inaczej film straci urok i będziemy oglądać nie ekranizacje tylko jakiś film oparty mniej lub bardziej na grze .. Myślę że skoro jest to gra i mamy już podany wygląd i jakieś szczególne zachowania Maxa jak np. ten typowy wyraz twarzy to tymbardziej aktor powinien byc bardzo podobny do oryginału ..

Dobry_2

A może po prostu Sam Lake ? :D

Dobry_2

LUDZIE MAM WIELKĄ PROŚBĘ!!!!!!!!!!!
Po walce z Vinniem Gognittim był komiks, w którym Max ocala "nieśmiertelnego":), mówiąc do niego jakiś ciety tekst. PAmieta ktoś może co dokladnie powiedział? Pamiętam, że był kadr, w którym Payne stoi odwrócony i rzuca pistolet na ziemię.
Z góry dzięki!

ocenił(a) film na 6
Dobry_2

Szymek, zrobiłem screena tej sceny, bo akurat gram w Payna :) i masz tu link do niego: http://druggist.fm.interia.pl/vinnie.JPG [druggist.fm.interia.pl/ ...]

Your rights will be read at your funeral.

ocenił(a) film na 1
Druggist

A może P. Delong albo R. Gomera heheh :P ...

Druggist

Druggist: wieeeelkie dzięki :)

ocenił(a) film na 4
Dobry_2

Steve Buscemi! To najpewniejszy typ! ;] Idealnie pasuje..
Jako Max to chyba jednak Sam Lake..

daf

BB - Gary Oldman. Według mnie doskonale sie nadaje.

A_Boy_Named_Goo

A może Edward Burns jako Max. Dobry aktor i nawet podobny
http://www.filmweb.pl/Edward,Burns,%28I%29,filmografia,Person,id=4350 [www.filmweb.pl/Edward,B ...]

ocenił(a) film na 3
Dobry_2

Jeśli Maxa nie zagra The Rock już będzie dobrze

ocenił(a) film na 1
wojto16

Idealny Max P. - Thomas Jane .. Co wy na to ?

Mantiss

Moim zdaniem najlepszy by był Mickey Rourke ( ale gdyby wyglądał tak jak w Harym Angelu albo w Roku Smoka :) , mógłby być jeszcze Christiam Bale ( w drugiej części gry taką miał twarz ) ale tera myślę że chyba Mel Gibson byłby tHE BEST (w godzinie zemsty wyglądał podobnie ) co do mony sax to by była dobra Julianne Moore bardzo podobna ( Belluci za chuja nie pasuje ) Vlad może być Sean Pean , co do koesia z jedym okiem ( nie pamiętam jak on sie nazywal ) może być JACK PALACE i to na razie tyle !!!!

ocenił(a) film na 3
Jan_Baptysta

Max Payne - podobały mi się nominacje Gibsona i tego z Sin City

Mona Sax - zdecydowanie Monica Bellucci (umiałaby ją zagrać), ewentualnie od biedy dobrze ucharakteryzowana charlize theron

ocenił(a) film na 5
Dobry_2

Hey, pragnę tylko powiedzieć, że Mona Sax i Vlad Lem wystąpili w Max Payne II: The Fall of Max Payne. A co do innych osób mam wątpliwości

ocenił(a) film na 4
Questor

Do Questora - w jedynce także mieli swój udział...

ocenił(a) film na 5
daf

Do Dafa- sorry za to, ale zapomniałem. Przypomniało mi się, gdy obejrzałem sktót MP I w Maxie Paynie II(trochę głupio przmi, ale jest logicznie :)). A teraz w sprawie obsady: Sam Lake odpada(napisałem dlaczego...), Statham też nie(pasuje do Hitmana, nie Maxa), a Monę Sax koniecznie musi zagrać Monica Belucci(koniecznie, jest identyczna), a pozostałych trudno określić. Maxa mógłby zagrać Mel Gibson lub odtwórca z II cz. gry- James McCaffrey.

Dobry_2

Michael Madsen.Ten gostek jak nikt inny nadaje się do tej roli.

ummagum

No, Madsen pasuje idealnie. Ale sądzę, że Clive Owen też by się nadawał. Jednak wole Madsena!

ocenił(a) film na 2
Dobry_2

Nieee... Koniecznie musi go zagrać Sam Lake, bo inaczej niebedzie to Max! I już niechodzi o wygląd, a przelaną w postać duszę, niepodoba mi się gościu co użyczył swej postaci do drugiej cześci gry :/ Miałam wrażenie ze gram w całkowicie co innego :/ Sam jest spoko i tylko on może być Max'em.

:3

ocenił(a) film na 1
karina_riddle

.. a mi tam juz wszystko jedno kto go zagra .. byle calosc byla fajna i nie zyeee... zepsuli tego!

Mantiss

no dobra,z kilkoma opiniami sie zgadzam,ale ja mam zupełnie inny pomysł,grałem w obie części gry i były zaje.....,miały ten klimat,dla mnie aktor grający maxa wcale niemusi byc podobny do niego,pewnie teraz wielu gości zaskocze ale dla mnie maxa mógłby zagrac JASON STATHAM ,wiem,może niejest urzekająco podobny ale on mi najlepiej pasuje do takich mrocznych,kryminalno-gangsters kich klimatów, aktor według mnie świetny,potrafiłby go(maxa) zagrać, no i moglibysmy sie spodziewać niezłej akcji(kopaniny)tak jak np. w transporterze, a nie dając jakiegoś gościa po 50 za którego wszystko by robili kaskaderzy(moze niektórzy mają inna koncepcje na temat filmu, ale moim zdaniem w tym filmie powinno sie stawiać na akcje i klimat),moim zdaniem Jason Statham byłby do tego idealny, kto się ze mną zgadza??co o tym myślicie??

spider0

Statham, nie bardzo... on jakoś takoś nie

ktoś tu wspomniał o Reeves'ie. Czemu nie, wręcz doskonale by się nadawał. W "Constantine" Reeves był jak Max jak w mordę strzelił. Głos ma zresztą też tak samo (bez)namiętny jak Payne... Według mnie po "Constantine" nie ma po co szukać aktora, Reeves jest wręcz na tacy wyłożony do tej roli. A co do kopaniny i akcji, to sobie napewno poradzi, w końcu chyba musiał się czegoś nauczyć przez te 3 Matrixy.

Co do Mony Sax to możliwości są tylko 3: Famke Janssen, Catherine Zeta-Jones lub Angelina Jolie. I żadna broń Boże Monica Bellucci - nie dośc że paskudna to do rasowej zabójczyni ma tak blisko jak z Sydney do Alaski dłuższą drogą.

Vlad? odpowiedź jest jedna - Sean Bean, czyli spec od takich ról. A może i dwie są odpowiedzi. W sumie druga to Jason Isaacs, chociaż on i mógłby zagrać rownie dobrze Payne'a. Pasowałby. On zawsze gra antypatyczne typy, a choć Payne'a się lubi to "książkowy obraz sympatii" to on nie jest. Tak czy inaczej z rolą by sobie poradził.