Proszę o podawanie swoich typów
Max.... ?? może Mel Gibson (jest podobny)
BB.... ??
Nicole Horn.....Glenn Close
Vinie Gognittie .... Steve Buscemi ( i tylko on)
Johnny Ricco .... Brian Dennehy
Mona Sax ..... ??
Alex ... Joe Pontoliano
Jack Lupino ... James Gandolfini
Vladimir Lem ... ??
Borys Dime .... ??
W sumie większa część obsady pozostaje dla mnie zagadką, ale jest kilka postaci, ktore są wręcz stworzone dla konkretnych aktorów, których podałem. Pozdrawiam, Szymek.
Clive Owen- Max Payne jak się patrzy. Ewentualnie w ostateczności ten z "Władcy Pierścienia" Aragorn -- Viggo Mortensen, Przychodzi mi do głowy jeszcze Andy Czarodziejek (serial tv) czyli to jest Ted King II, ten jest moim zdaniem najbardziej podobny!!! Nadawał by się!!!
TO JEST DOBRA OBSADA
Max Payne- Zgadzam sie z poprzednikiem ;)
Mona Sax- Carrie-Anne Moss
Jack Lupino- John Malkovich
Vladimir Lem- Robert Knepper czyli ten co gra T-baga w Prison Break
Alfred Woden- Sean Connery
Film do pobrania: http://wyslijplik.pl/download.php?uid=FIfuCyqd
Cały artykuł: http://www.filmweb.pl/blog/entry/466405/Max+Payne+-+The+Movie+(w+oczekiwaniu+na+ film).html
zacznijmy od tego ze w pierwszej części Max nie wyglądał na faceta po 40stce. Bym proponował aktora niedaleko po 30 i na Mone Kate Bekinsale:)
a może pobawimy się dla odmiany w "kto najbardziej NIE pasował by do roli MAxa Payne'a" ...:P ?????? moimi głównymi kandydatami są: Sean Connery, Tom Hanks i Leonardo Di Caprio :) proszę o wasze propozycje
Vladimir Lem - Sean Penn
Mona Sax - Catherine Zeta-Jones lub Demi Moore
Vinie Gognittie - Willem Dafoe
Max Payne - Tom Criuse lub Eric Bana lub Edward Norton
Jim Bravura - Brian Dennehy
B.B. - Brad Pitt (on umiałby zagrac tego 'idiote' - nikogo innego nie widze w tej roli, przypominjcie sobie scene z podziemngo kregu gdzei tyler spuszczal wpierdol narratorowi - tam pod koniec filmu, poporstu nadalby sie)
Ja osobiście widzę Brada Pitt'a w filmie, ale tylko w roli Vinniego Gognittiego. Naprawdę pasuje do tej osoby.
Sean Connery, Tom Hanks i Leonardo Di Caprio masz racje, nigdy z życiu, ani Mel Gibson, ani Kevin kostner, ani wielu innych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Błehehehe..... (konetarz do poprzedniej odpowiedzi)
Clive Owen- Max Payne jak się patrzy. Ewentualnie w ostateczności ten z "Władcy Pierścienia" Aragorn -- Viggo Mortensen, Przychodzi mi do głowy jeszcze Andy Czarodziejek (serial tv) czyli to jest Ted King II, ten jest moim zdaniem najbardziej podobny!!! Nadawał by się!!!
przemyslalem sobie mojepoprzednie propozycje i wprowadzilem kilka poprawek:
Max Payne - Eddie Cibrian lub Gedeon Burkhard
Mona Sax - Angelina Jolie
Vladmimir Lem - Sean Penn
Vinnie Gognitti - Brad Pitt
narazie tyle :)
Hej ludu! Zmieńmy troszkę treść pytania; kto z POLSKICH aktorów mógłby zagrać ????
Moje typy:
Max - Cholera nie wiem... początkowo obstawiałem Wieczorkowskiego ale gość jest za młody...
Mona - Agnieszka Dygant
Vladzio - Bogusław Linda
Vinnie - Cezary Pazura
nie wiem kto tam jeszcze jest, bo nie grałem w jedynkę :D:D:D
Ja powiem tak: Najlepiej by było jak by w filmie zagrał Sam Lake... To na jego podstawie zrobili Max'a. Ale po drugie głos :/ James McCaffrey "nadał" mu znakomity głos. Przez to gra stała się fenomenalna. Ten klimat. Dzisiaj zacząłem grać w jedynkę... Nie bardzo wiem o co chodzi w Maxie. Ale łatwo się domyślam. Mam nadzieję że w filmie połączą fabułę z pierwszej i drugiej części gry aby to ze sobą świetnie współgrało... Zobaczymy za jakieś dwa latka... Zacieram ręcę i życzę aby nie spartoczono filmu...
Jak dla mnie maxa powinien zagrac - Eric Mabius
Ogladałem sobie residenta i mowie sobie kurde przeciez to Max Payne :D
Wtedy jeszcze nie bylo nawet mowy o filme :D
Co do reszty obsady moze - Famke Janssen
Napiszcie co o tym sadzicie :D
pozdro
Jak dla mnie maxa powinien zagrac - Eric Mabius
Ogladałem sobie residenta i mowie sobie kurde przeciez to Max Payne :D
Wtedy jeszcze nie bylo nawet mowy o filme :D
Co do reszty obsady moze - Famke Janssen
Napiszcie co o tym sadzicie :D
pozdro
gibson byłby świetny, ale kilka lat temu - teraz już niestety jest za stary. keanu reeves z kolei jest dupa, nie aktor. potrzebny ktoś, kto potrafiłby ZAGRAĆ, a nie tylko skakać i strzelać.
może ed norton, christian bale, eric bana, viggo mortensen. to moje ulubione typy z tych, których podaliście. każdy potrafiłby zagarać tę postać, a i z wyglądu byliby dość podobni (bo niestety taki np. bruce willis, który jest świetnym aktorem, jest trochę "za duży" na maxa).
buscemi świetnie nadałby się na gognitti'ego. naprawdę.
co do vladimira lema - peter stormare. gość się świetnie sprawdził w 'prison breaku', 'constantinie' i innych filmach.
jako gognitti nadałby się jeszcze giovanni ribisi.
a jako max - mathieu kassovitz.
cholera, nawet kiefer sutherland (nie chodzi mi, że to zły aktor) by się nadał na maxa, pod warunkiem, że byłby dobry reżyser, który położyłby główny nacisk na klimat, a nie tylko tępą akcję.
Zawsze jak grałem w Maxa Payne`a, to wydawało mi się, że do ewentualnego filmu najlepszym odtwórcą Maxa byłby Ethan Hawke, ale teraz sam nie wiem
Max Payne - Edward Norton
Vinnie Gognitti - Steve Buscemi
Jack Lupino - Joe Pantoliano
Mona Sax - Bridget Moynahan, Angelina Jolie, Demi Moore
B.B. - Brad Pitt
Alfred Wooden - Anthony Hopkins
Punchinello - Robert De Niro
Nicole Horne - Glenn Close
Vladimir Lem - Gary Oldman,
Valerie Winterson [z 2 części] - Maggie Smith
Frankie Niagara - James Gandolfini
STEPHEN BALDWIN! Oglądaliście "Zdradzony"? Tam wygląda bardzo podobnie, pasowałby idealnie, ale cieszę się, że będzie taki film, jeżeli dodadzą taki sam styl, znaczy się oddadza, jak "interpretacja myślowa" klimat i te specyficzną muzykę to będzie cudo!
Powiem tak : Mona Sax jak dla mnie bomba :) Bridget Moynahan trafiłes w 10. Co do Vladimira Lema ja bym tutaj dał Sean'a Bean'a. Ten koles dobrze pasuje do tej roli. Jesli chodzi o Maxa to ciezko jest kogos dobrac Edward jakos mi tu nie pasuje ale sam nie wiem kogo bym dał. Poczekamy zobaczymy kogo wybiora.
Timothy Olyphant. Koleś w "Girl next door" wyglądał jak Max z pierwszej części gry. Do tego niezły z niego aktor.
Wiecie co ? Wy wszyscy raczej układacie obsadę wg. drugiej części gry...a film jest na podstawie pierwszej cześci gry. Max w pierwszej części był bardzo młody. Oczywiście Owen pasuje, ale do drugiej części w pierwszej byłby on dla mnie kiepski. To musi być ktoś kto wygląda na niedoświadczonego życiowo. To raczej powinien być chłopak, a nie mężczyzna...(wiecie co mam na myśli) Sam Lake dał twarz i powinien zagrać...
najlepiej, aby w filmie zagrały pierwozory, na których wzorowano postacie w grze, czyli Lake i Kathy Tong. Mone mogłaby zagrac według mnie Mischa Barton. Przyjrzałem się vinniemu ze screenu, i idealnie do niego pasowałby Denis Leary
Max - john cusack, edward norton, johnny knoxville
Mona - julianne moore
Jim Bravura - identyczny jak moj wojek (serio)
A moze Rob Morrow. Bardzo podobny:) A najlepiej to jakby Kifer Sutherland zrobił sobie operację plastyczną! On zagrałby genialnie Maxa...
Moje typy...
Reżyser - Rodrigez, Tarantino, Fincher, Brian De Palma :)
Max - Edward Norton, Clive Owen, Mel Gibson... - najbardziej pierwszy.
a dalej to się jeszcze pomysli :)
ale tego filmu nie bedzie pewnie :(
o jejjjjjjjjjjjj jak ja mogłem zapomnieć!!
reżyser nie kto inny jak Michael Mann czyli twórca najlepszych filmów dramto-sensacyjnych...nikt tego lepiej nie robi :)
Payne - Clive Owen
Mona - Julianne Moore
Lem - Sean Bean
Wooden - Gene Hackman
Bravura - Stacy Keach
w rolę Alfreda Wooden'a najlepiej wcieliłby się Jon Voight. Bardzo podobny. Szczegolnie do tego z pierwszej częsci, bo wydawało mi się że w drugiej wyglądał trochę inaczej.
Racja za Maxa to tylko Sam Lake. Tylko ciekawe czy da sobie rade. A w rolę Woodena to powinien trochę młodszy aktor się wcielić.
młodszy?! Przeciez Alfred Wooden był w okolicach 60 lat! Przypatrz się dobrze na wstawki komiksowe w grze. W drugiej częsci jeździl już nawet na wózku.
Max - Jim McCaffrey
Mona - Wendy Hoopes
Lem - Jonathan Davis
co z tego że nikt ich nie zna. Oni użyczali głosu w grze i wg mnie to jest najlepsza obsada. A jeśli już zatrudnić innych, to chociaż powinni zrobic ryzykowny zabieg dubbingu aktorów. Ale tego też nie zrobią.
mysle ze Lema powinien zagrać McConaughey troche niech go postarza i bedzie ok... a Maxa moze Sam Lake.
Max: Clive Owen
Mona: Angelina Jolie
Co do reszty nie mam opinii.
Reżyser: Michael Mann albo Antoine Fuqua