I jeden papież za drugim milczeniem wyrażali zgodę.Byle kasa była.Brawo dla jana .wstrzasający dokument.
Jaka lewacka propaganda,nie mieszaj do tego polityki bo kościół to odrębny temat a ten film to nie kreskówka tylko fakty,prawdziwi ludzie,jasne wypowiedzi duchownych wysoko postawionych w Watykanie,a Ty tu chrzanisz o jakiejś propagandzie
ty tu chrzanisz kolego! To właśnie lewakom tzależy, żeby uogólniać i generalizować! ILE było przypadków molestowań wśród księży w Polsce np.? jednostkowe przypadki. A dziś LEWACY mówią, że WSZYSCY księża to pedofile. Wystarczy, że kilku księży zostanie przyłapanych po pijaku - LEWACTWO głosi: WSZYSCY księża to pijaki...i tak dalej...Radzę przestać wierzyć gazecie wybiórczej, tvn-owi i newsweekowi i otworzyć się na obiektywną prawdę!
Oglądałeś film na którego forum jesteśmy?
W nim żadni lewacy niczego nie wymuszali,poprostu pedofilia w kościele to chleb powszedni a Watykan to wszystko tuszował od wielu wielu lat i wkońcu ktoś nie wytrzymał tego stanu i zaczął działać i jak się okazało,w trakcie drążenia problemu,to głowy Watykanu o całym procederze wiedzieli i ukrywali to za wszelką cenę,w imie boga?
Jesteś hipokrytą jak większość świętojebliwych,skoro nie widzisz problemu.
Bredzisz,wyobraź sobię że żadne partie polityczne mnie nie interesują,nie jestem ani prawicowcem,ani lewicowcem,i tu wychodzi z Ciebie płytkość rozumowania,bo jeśli ktoś wyraża się nie pochlebnie na temat kościoła to musi być lewakiem,pusty jesteś i tyle.
Powstają różne filmy na wszystkie tematy które przytoczyłeś,ale owszem film który pogrąża kościół Cię drażni,ale do cholery jasnej zobacz różnicę między nauczycielem,dyrygentem,lekarzem a księdzem,nauczyciel,dyrygent czy lekarz nie uprawiają zawodów swoich w imię boga,nie powołuję się na niego,a księża a i owszem i to jest najgorsze,bo mieli dawać przykład,być pasterzami dla owieczek(baranów),być pośrednikami boga,a są zwykłymi szujami,pedofilami i żądnymi władzy i pieniądza oszustami.
Jeśli chodzi o seksualność księży,to wyobraź sobię że mam bardzo dużą wiedzę na ten temat i żeby było ciekawiej to nawet bezpośrednią,i nie jestem żadnym duchownym,nigdy nie byłem,ale o tej instytucji wiem bardzo wiele,znam pedofili,homoseksualistów księży osobiście,rozmawiam z nimi i słyszę co opowiadają,jakie są tego przyczyny i co ich skłana do tego aby wybierać taką drogę.
Więc Ty mi nie mów o polityce,lewactwie i tego typu pierdołach bo gówno na ten temat wiesz,i najlepiej gdybyś się nie wypowiadał na tematy których nie potrafisz ogarnąć,bo się pogrążasz.
Nie znasz mnie,nie wiesz czym się zajmuję,wiec Twoje stwierdzenie że kłamię jest poprostu tekstem rzuconym w kosmos z braku argumentów
Po Twoim nicku wnioskuje że to data urodzin,moja 1973,więc 2 lata jestem starszy od Ciebie i dojrzały emocjonalnie.
Określenia "pewnie" w Twoich wypowiedziach świadczą że to czego nie wiesz to sobie dośpiewasz i domniemania pod moim adresem to zwyczajna żenada,teraz możesz iść na jogurt.
To może ze mną sobie podyskutujesz ? Pytasz się czemu nie jest głośno o pedofilii wśród pewnych zawodów , a rozdmuchuje się winy kleru . Otóż nie można zrównać zwykłych grzeszników z księżmi , ludźmi których nikt nie zmuszał lecz sami oddali się nie zawodowi lecz służbie Bogu , w którego ideały z urzędu swojego powołania winni wiele mocniej wierzyć niż pozostali szeregowi członkowie kościoła . Chyba w ogóle nie zrozumiałeś wszystkich elementów filmu . Często zwykły zbok ma pewne trudności by dotrzeć do dzieci chcąc je skrzywdzić . W filmie antybohater ksiądz wykorzystywał swoją pozycję wśród tych dzieci , wykorzystywał ich niepełnosprawność , przy tym głosił idee kłócące się z jego zachowaniami . Jeśli głośno się robi wokół zła w kościele , to nie jest to efekt mody lecz upadku moralności jego duchownych . I wiadomo że nie trzeba uogólniać , ale wielu z nich podąża podobną drogą na zasadzie przykładu . Nie chodzi mi tu o dewiacje , ale gonitwa za pieniądzem , wielu księży jest żądnych finansowej kariery , rozkwitają ich biznesy . I nie możesz zgonić istnienia faktów na propagandę lewacką , bo wielu rzeczy nie da się ukryć . Może w Gdańsku ludzie nie wiedzą co dzieje się w danej parafii w Zakopanem , ale sąsiedzi księdza z gór nie są ślepi . Coraz więcej ludzi chodzi do kościoła na msze i mówią że robią to tylko dla własnej wiary nie dla swego parafialnego księdza , bo ci coraz częściej odmawiają podstawowych posług biedniejszym , rodzi się w nich buta i brak pokory . Może nowy papież swym wstępem do ubóstwa uporządkuje grzesznych purpuratów . Bo jeszcze z 20 lat i religia dzięki takim wypaczeniom kleryków upadnie . Zastanów się jeszcze jak kościół może potępiać np homoseksualizm , jako coś nienormalnego , a zarazem unormalniać fakt że zdrowy facet z przyrodzeniem zostaje księdzem i przyrzeka nie korzystać ze swojego instrumentu , wbrew naturze , którą zaprojektował Bóg . Czyż to nie jest chore i nienaturalne . To jest prawdziwe zboczenie , wstrzemięźliwość i walka z nią .
też wydaje mi się trochę źle stawiasz akcenty. problemem nie jest celibat księży czy "gonitwa za pieniądzem" (w obu przypadkach nie widzę nic godnego potępienia). chodzi o to żeby ludzie zrozumieli że kościół katolicki to hierarchiczna scentralizowana zbrodnicza organizacja przestępcza, umacniająca swoje wpływy, władze, bogactwa od dwóch tysiącleci (między innymi wchodząc w sojusze z najbardziej krwawymi reżimami - faszyzm we włoszech, w niemczech, argentyńska junta). jej zbrodnie przeciwko ludzkości nie zakończyły się na działaniach świętej inkwizycji czy mordowaniu Indian w Ameryce Południowej. dokument pokazuje jak kolejni papierze, kardynałowie, biskupi aktywnie chronią przestępców seksualnych - dlatego że są członkami ich organizacji.
xatt1975 - obejrzyj najpierw film, a później się wypowiadaj, bo widzę, że nie oglądałeś, a pierd*lisz głupoty o jakimś lewactwie.
Pokrótce: opisane są 3 przypadki księży pedofilów. Twórcy udowodnili, że JP2 oraz B16 wiedzieli o nich, mało tego, nakazywali arcybiskupom ukrywać te przypadki.
Gdzie tu lewactwo, katoliku?
Główny zarzut nie polega na tym że każdy ksiądz to gwałciciel dzieci. przecież to absurd. oczywiście że w każdej grupie zawodowej zdarzają się przestępcy. ale nie o to tu chodzi. dokument dowodzi że najwyżsi hierarchowie kościoła łącznie z papieżem, wiedzą o przestępczej działalności wielu swoich podwładnych i nic z tym nie robią. Mało tego, robią wiele by sprawy zachować w tajemnicy, wydając na to ogromne sumy pieniędzy. to czyni z kościoła organizację przestępczą, która powinna być oskarżona o zbrodnie przeciwko ludzkości. Dlatego właśnie powinniśmy na każdym kroku zwalczać kościół, każdego księdza - nie dlatego że jest być może akurat pedofilem, ale dlatego że przynależy do przestępczej organizacji. Każdy człowiek powinien uświadomić sobie że wrzucając pieniądze na tacę w kościele, wpuszczając księdza do mieszkania, przyczynia się w ten sposób do zgwałcenia kolejnego dziecka. Trudno się z tym pogodzić katolikowi, zwłaszcza w Polsce, ale taka jest prawda.
Tak. Ucicky, Riefenstahl i Goebbels też robili filmy tylko o faktach, prawdziwych ludziach, jasnych wypowiedziach duchownych wysoko postawionych w Watykanie. Wyprzedzili swoją epokę o tyleż dekad! Pamięć o nich nie zginie.
Więc dlaczego Watykan nie potępia tego filmu? Mieli tyle do powiedzenia o Potterze, o Kodzie DaVinci itp a o tym filmie milczą. Wyobrażasz sobie, że Watykan z całą swoją potęgą nie zniszczyłby oskarżeniami o oszczerstwo studia, które nakręciło ten "kłamliwy film"?
Bo obłudna tradycja (faszystów i zarazem bezwzględnych dyktotorów religijnych) głosi, że "w domu wisielca nie mówi się o sznurze"...
I to tym bardziej, gdy się owego wisielca samemu powiesiło.
(a dlaczego? Bo 'nie wypada' mówić o tym. No ale... robić to już... wypada, co? Oto jest obłuda wstrętna Kościoła/ Kościołów, których i ja jestem ofiarą, niestety. To ofiarom m.in. kościelnych zbrodni odbiera się wszelkie prawa i odsądza od wszelkiej wiary, czci, godności, pozbawiając wszekich praw, własnej woli, rozumu - poprzez ogłupianie, wyszydzanie, upokarzanie, totalną izolację społeczną, po uprzednim, bezwzględnym wykorzystaniu owych ofiar. Piszę to z własnego doświadczenia.)
Czyż nie?
A film oczywiście zarówno prawdziwy jak i niezwykle wartościowy.
Serdecznie polecam jego obejrzenie i rozpowszechnianie!
Najbliższa emisja, o ile mi wiadomo, ma być w Tv HBO 8 kwietnia 2013 roku w godzinach nocnych.
(kopiujcie to i rozpowszechniajcie. Oprawcy nie powinni pozostać bezkarni, a ich ofiary zgnębione!)
Jakoś mnie to nie dziwi. Wszystkie religie są siebie warte. Jest hipoteza, że religia powstała w chwili, gdy pierwszy kłamczuch spotkał pierwszego naiwnego :)