Na początek zaznaczę,że mimo iż słuchałem wiele ciężkiej muzyki to nigdy nie byłem fanem tego zespołu. Po projekcji zacząłem czytać tematy związane z tym "filmem" i doszedłem do wniosku iż własnie moja nieznajomość dat, członków zespołu jak i dyskografii nie pozwoliła mi na pozytywny odbiór tej produkcji... Dodam jeszcze,że w szmatławym kinie w Skarżysku gamoń od obsługi projektora zaświecił światło już w momencie gdy pokazały się pierwsze napisy. :/
Tak czy tak uważam,że lepiej obejrzeć dobry koncert z DVD niż na siłę zrealizowane coś co można nazwać koncertem z tandetną fabułą wplecioną w przerwy między utworami.
Zawiodłem się bo trailery zapowiadały coś innego...
Chyba za dużo wymagasz od koncertu... Wystarczy znać ich największe hity i być mega zadowolonym z obrazu i dźwięku. Widziałem to 2 razy w IMAXIE w 3D i raz na TV 1080p - jak na zapis koncertu to jakościowo wszystko co dotychczas widziałem może się chować. Chodzi o to, że bardziej to przypomina film (jakość/klatki/klimat) niż zapis koncertu. Jak na teledysk/filmik... no cóż trailery kłamią. Historia nie miała i nie była głównym zamysłem tego projektu. To jest koncert - fajny koncert.