PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678631}
7,3 9,6 tys. ocen
7,3 10 1 9635
6,0 5 krytyków
Metallica: Through the Never
powrót do forum filmu Metallica: Through the Never

Na wstępie powiem, że nie jestem niedzielnym fanem Metalliki, bo słucham jej od wielu lat i
przez pewien okres swojego życia po prostu świata poza nimi nie widziałem.
Wróciłem właśnie z IMAXa i powiem Wam szczerze, że film jednocześnie sprostał swojemu
zadaniu, ale czuję pewną pustkę.
Na pewno nie będę kłócił się o setlistę, bo w tym ciężko komukolwiek dogodzić, a kawałki były
dobrane całkiem całkiem. Nagłośnienie i efekty pirotechniczne oraz cała akcja tocząca się w
arenie było rewelacyjne. Bardziej przeżywam wycięte fragmenty piosnek (np 2 zwrotka w AJFA),
albo sam wstęp do Wherever I may roam ;/ - pozostaje więc czekać na dvd, gdzie będzie
osobno dostępne video z całego koncertu i osobno film widziany w kinie.

w sumie sam jeszcze nie przemyślałem tego co chciałem Wam tutaj napisać, ale wiedzcie że
jeśli naprawdę lubicie Metallikę to koncert Wam się spodoba (fabuła z Tripem trochę gorzej)..A
! Właśnie! Prawie cały wątek fabularny z Tripem został przedstawiony w zwiastunach. serio ;/ W
sumie jest to i plus, ponieważ nie tracimy tak wiele z show na rzecz chłopaka w kapturze.

Pozdrawiam \,m/

ocenił(a) film na 9
peter_max

"Prawie cały wątek fabularny z Tripem został przedstawiony w zwiastunach. serio ;/"
Najważniejszy (najefektowniejszy) wątek został tylko pobieżnie "zahaczony" w zwiastunach i to bez najważniejszych momentów. Mam na myśli to co się działo przy "Battery".
Jak dla mnie koncert i historia Tripa stanowią świetną całość, choć sam obstawiałem nieco inne zakończenie.

SPOILER!!!

Sądziłem, że wszystko co spotkało naszego bohatera to wymysł jego wyobraźni (co nie zostało specjalnie potwierdzone, bądź odrzucone) po zażyciu pigułki. Byłem pewny,że obudzi się po koncercie w swoim wozie na parkingu podziemnym, a jego sny były "podporządkowane" kolejnym utworom, które było świetnie słychać na podziemnym parkingu.

ocenił(a) film na 7
peter_max

Z ta pigułka miałem identyczne przemyślenia. Anyway koncowy orion był dobry