PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=191317}

Mgła

The Fog
2005
5,0 25 tys. ocen
5,0 10 1 24788
3,0 9 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Oba filmy opowiadają podobną historię, żadnego nie oglądałem- który jest bardziej wart uwagi:)?

ocenił(a) film na 8
sosna777

Moim zdaniem cześć wainwright'a była bardziej interesująca niż starsza wersja. Można się więcej dowiedzieć skąd i jak mgła powstała :] Radze obejrzyć dwie wersje, wpierw starszą a potem nowszą i samemu porównać ;]]pozdr.

zOOku17

I tak też zrobiłem: mamy jedną historię opowiedzianą na dwa różne sposoby, przy czym mnie się bardziej podoba Mgła z 1980r. - ma ten klimacik, którego brak większości współczesnych produkcji grozy.

ocenił(a) film na 3
zOOku17

teraz to bluźnisz... Mgła Carpentera to jeden z najlepszych horrorów w historii kina!

dookeyautografy

"Mgła Carpentera to jeden z najlepszych horrorów w historii kina!".

A ja bluźnię, bo napisałem, że jest po prostu lepsza od swojego remake'u?

Phi:P!

"Mgła" Carpentera to nienajgorszy kawałek kina, ale np. carpenterowska wersja "Thing" (1982r.) mniej mi się podoba niż jego jakże bardzo archaiczny i artystycznie niedopracowany pierwowzór z 1951r., który zachwyca atmosferą, rozwojem wydarzeń i grą aktorską.

ocenił(a) film na 2
sosna777

Nie ma co porównywac. U Carpentera nawet efekty specjalne są lepsze!!! i ten klimat. A nowa mgła to dno dla nastolatków.

sosna777

chyba jednak carpentera klimat lepszy niż w nowszej wersji, fabuła podobna schemat też