PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=337532}

Miłość Larsa

Lars and the Real Girl
2007
7,3 50 tys. ocen
7,3 10 1 50480
7,2 30 krytyków
Miłość Larsa
powrót do forum filmu Miłość Larsa

Gdyby na ocenę filmu miała wpływać przede wszystkim jego kanwa, "Miłość Larsa" nie miałaby szans na wielki sukces. Historia zagubionego bohatera, który z dnia na dzień zakochuje się w lalce z sex shopu, traktując ją niczym żywą istotę, wydawała mi się absurdalna. Rzeczywiście, choć na pozór stanowi ona potwierdzenie tezy o słabości współczesnych scenariuszy, o tyle ten obraz naprawdę zasługuje na szansę. W ostateczności objawił mi się zupełnie niespodziewanie jeden z najbardziej wzruszających, słodko-gorzkich filmów, piękny i krzepiący w swej bardzo ascetycznej formie. Ku mojemu zaskoczeniu historia Larsa z każdą kolejną sceną stawała się coraz bardziej wiarygodna, intrygująca, prowadząc do jedynego możliwego i właściwego finału. Bardzo dobra gra aktorska (zwracam uwagę szczególnie na Patricia Clarkson w roli psychoterapeutki oraz znanego z "Jessiego Jamesa" Paula Schneidera), świetne zdjęcia, tempo opowieści - to wszystko prowadzi do przyznania "Miłości Larsa" 8 na 10 punktów. Polecam!

ocenił(a) film na 7
mookie80

Dlatego ja bardzo często nie czytam o czym jest film, bo jest to w wiekszosci przypadków mylne i nie zachęca do ogladniecia. W przypadku tego filmu, niestety przeczytalam recenzje, i film lezal u mnie przez dluzszy czas, az przyszła deszczowa pogoda i chec na oglądniecie "specyficznego" filmu. Nie zawiodłam się - dobre kino