PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868563}
4,3 18 tys. ocen
4,3 10 1 18028
1,7 26 krytyków

Miłość do kwadratu
powrót do forum filmu Miłość do kwadratu

Kolejny film, którego nawet nie trzeba recenzować, wystarczy przekleić recenzje poprzednich "komedii" romantycznych, bo wszystkie elementy są takie same.
Piękny i bogaty on - kobieciarz / szara myszka ona - ucieleśnienie dobroci? Mamy!
Udawanie kogoś kim się nie jest? OJ MAMY!
Dialogi ekspozycyjne jako jedyne źródło wiedzy o bohaterach? Mamy!
Zbiegi okoliczności w ilości tysiąc pięćset sto dziewięćset? MAMY!
Żarty z brodą i to mało śmieszne? Mamy!
Drętwe i sztuczne aktorstwo? MAMY! Banasiuku biedny, ja rozumiem, że nie było czego grać, ale aż przykro patrzeć jak się męczysz z każdą nienaturalną kwestią wypowiedzianą w tym filmie
No i wreszcie, konstytucyjnie już chyba zagwarantowany element komedii romantycznej:
Tomasz Karolak? MAAAAAAMYYYY!

Nie mam nic do komedii romantycznych jako gatunku, ale litoooości! Kto pisze te scenariusze? Czy to w ogóle są różne scenariusze, czy ciągle ten sam, w którym tylko zmienia się imiona?

36
buzzkill

Schemat zawsze jest ten sam. Sztuką jest wpisać w niego choćby średnio warty scenariusz, a tutaj nawet tego zabrakło.

buzzkill

Mateusz tutaj daje czadu , choć chwilami przez jego dziwna manierę mam wrażenie ze gra bardziej do drugiej bramki niż playboy uganiającymi się za dziewczynami ;)

ssijjajo

Mnie ta maniera nawet śmieszyła i fajnie mi się oglądało sceny z nim. Ale brak dobrego reżysera który by to okiełznał rzucał się w oczy.

buzzkill

I kolejny goguś, który jeździ super furą i zgrywa pozera. Co z tymi filmowcami i producentami, którzy wlepiają postaci, których nawet nie da się lubić? Nie mówiąc o utożsamianiu się z nimi. Produkcję filmową chyba studiowali w ESKK. Patrzysz na taki ryj "czarusia" i myślisz sobie, ale bym mu wyjebał, a to przecież jedno z dwójki głównych bohaterów.

mkskala

Hahaha dokładnie ! Gdyby chociaż przeszedł jakaś przemianę , ale zrobił coś żeby go polubić xd

buzzkill

Schemat być musi i powinien. Tego oczekują fani gatunku. Nieschematyczna komedia romantyczna nie istnieje. Ubrania też są schematyczne. Kwestia z czego i jak uszyte.