PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=287530}
8,0 82  oceny
8,0 10 1 82
Miłość jest zbawieniem. Tajemnica czerwonego pałacyku
powrót do forum filmu Miłość jest zbawieniem. Tajemnica czerwonego pałacyku

tak mi sie spodobal ze z mila checia bym sobie go jeszczecraz obejrzała ale nie wiem gdzie mozna kupic dvd z tym filmem ...czy w ogóle można kupić? przejrzałam juz wszystko i nic:( jedynie po niemiecku :( moze ktos z was ma ten film lub moze ktos da mi jakas wskazowke gdzie mogabym go dostac...

ocenił(a) film na 10
paulinka_filmweb

Ja teź próbowałam zdobyć ten film na dvd ale bez skutku..;(

ocenił(a) film na 10
Nelcia_2

Film oparty na powieści niemieckiej pisarki Hedwig Courths-Mahler.
Jak nazywa się ta powieść ????????

mnu

Ta powieść to "Durch Liebe erlost" w Polsce wydana pod tytułem "Miłość wie lepiej".

paulinka_filmweb

może tvp kiedyś powtórzy :)
a ja mam inne pytanie... jak sie skończyl film, bo nagrywanie mi się przerwało w ostatnich scenach jak w czerwonym pałacyku ten hrabia miał strzelić do johana/henriego i co było dalej?

ocenił(a) film na 10
super_biedron

Eva powstrzymała hrabiego , jednak broń wystrzeliła.Oni wyszli. Liliane
została z martwym.Popełniła samobójstwo połykając proszek z pierścionka.
Hrobia mówi Evie ze bał się , że ją straci.Całują się.
cuuudowny film :-)
A może są fragmenty na youtube?????

mnu

o dzięki za streszczenie, a nie było ślubu ich wspólnego na końcu? bo to chyba byłby idealny happy end :P

ocenił(a) film na 10
super_biedron

Film był drugi raz emitowany w TVP..xD Niestety o bardzo pózniej porze ale chyba w sobote..;( Prawda happy end był cuudowny;D

paulinka_filmweb

ja też przejrzałam neta i jest tylko po niemiecku na youtube. film nawet nawet, ale mogło być lepiej. Ksiązkę czytałam, a raczej romans i choć pani Mahler pisze wszystko na jedno kopyto to dało się przebrnąć. co do filmu, jest dosyc pozmieniany i choć w książce postać von Plessena <cała akcja z tym szukaniem kochanki> jest okrojona to jest lepsza niż w filmie. Ja inaczej bym to widziała. Urody głównemu aktorowi ując nie można, ale za przeproszeniem w tym filmie jest on pozbawiony jaj. Ta scena z jego tonięciem jest głupia. Jakis taki miękki jest. Nie wiem w czym rzecz. widziałam go w innym filmie i nie był taką ,,łajzą". Ale mimo wszystko polecam ten fim na chłodny wieczór z grzańcem.

ocenił(a) film na 8
ignis_2

Drogie dziewczyny :) Sporo szukałam i znalazłam filmik na serwisie internetowym :) Zainteresowane osoby proszę o kontakt to chętnie wymienie się linkiem :)

akweloolewka

Jestem zainteresowana

ocenił(a) film na 8
akweloolewka

masz może jeszcze ten link ? :)

verlorene

Mogę pomóc w zdobyciu filmu. Mój adres (nie mogę napisać całego adresu bo mi odrzuca post- proszę się domyśleć , podam początek i nazwę poczty ewa999k małpa onet kropka pl)