Miłość w Oksfordzie

My Oxford Year
2025
5,6 9,6 tys. ocen
5,6 10 1 9575
3,6 7 krytyków
Miłość w Oksfordzie
powrót do forum filmu Miłość w Oksfordzie

Nie do końca wiem, jak jednoznacznie ocenić ten film, ponieważ porusza dość wrażliwy temat. Jeśli jednak mam być szczera – w samym pomyśle na scenariusz dostrzegam potencjał, ale jego realizacja niestety przewidywalna, finał dość leniwy. Zdecydowanie rzuca się w oczy duży kontrast w poziomie aktorstwa między odtwórcami głównych ról – na korzyść Coreya Mylchreesta. Sofia Carson to bez wątpienia utalentowana wokalistka i przyciągająca uwagę swoją urodą postać, jednak jej gra aktorska wypada przeciętnie, szczególnie w scenach wymagających głębszego ładunku emocjonalnego. Teoretycznie wszystko jest „w porządku”, ale oczekiwałam większego zaangażowania emocjonalnego i humoru – zwłaszcza biorąc pod uwagę, że to komedia romantyczna. Ostatecznie odniosłam wrażenie, jakbym obejrzała lekki film „na odmóżdżenie”, który nie zmusza do refleksji – choć fabuła w dalszej części mogłaby sugerować coś odwrotnego i mam z tym lekki zgrzyt. Opowieść estetyczna, a jednak pozbawiona tchnienia życia, jak przyjaciele bohaterki, wygenerowana przez algorytm lub jednego z trybików w korpomachinie.

NelCia120

Zgadzam się.
Jakby chat posklejał najbardziej Cliché sceny z romkomów.
Gra aktorska słaba.
Za mało brytyjskiego humoru ;)
Jedynie estetycznie ładny.

ocenił(a) film na 9
NelCia120

Mam podobne odczucia co do aktorki. Niezaprzeczalnie jest piękna kobietą ale gdzieś jej gra w senie to jak gra fo końca mi nie odpowiada.

NelCia120

Wzorowane na „zanim sie pojawiles”

ocenił(a) film na 5
justynka030388

dokładnie

NelCia120

Właśnie słucham, bo oglądać się nie da i cytuję: „będziemy wysysać soki życia...”. To już nawet nie jest grafomania XD.

NelCia120

Chat gpt zapomina też że jakie kolwiek romanse czy bliższe kontakty na wyższych uczelniach ( a tym bardziej Harvard ) między studentami a Pracownikami wyższego szczebla to nawe nieobyczajność.. to już kryminał