Miasteczko Salem

Salem's Lot
1979
6,2 3,8 tys. ocen
6,2 10 1 3840
5,2 6 krytyków
Miasteczko Salem
powrót do forum filmu Miasteczko Salem

Ja po przeczytaniu książki miałem ochotę pojechać do USA i zabić pana Kinga :)) Dlaczego ? Dlatego

UWAGA !!
Ci którzy nie przeczytali książki lub nie obejrzeli filmu, a chcą to zrobić niech nie czytają dalej !

Otóż nie wiem czy tylko we mnie to się zrodziło ale po tym jak King "uśmiercił" Susan po prostu prawie się popłakałem... czego się spodziewałem ? Że pan King zabije Matta, Callahana, Jimiego i reszte ale tę 3 zostawi... cóż nie spełniło się :( Na początku myślałem, że Straker dopadnie Susan w lesie ale Mark dał mi iskierkę nadziei która parę stron dalej zgasła...

Cóż może to nie wypada na chłopaka beczeć za zabitą osobą w książce ale nie wiem czemu tak zrobiłem :P

użytkownik usunięty
MoDEddie

Chłopie, a widziałeś taki film jak Misery ? Jeśli nie, zobacz koniecznie : )

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
MoDEddie

Dla mnie śmierć Susan również była szokiem. Nie żebym ryczał za książkową bohaterką ale... polubiłem tą postać :(

ocenił(a) film na 8
Bruce_Lee

Owszem widziałem film i czytałem książkę :)
Ja też nie ryczałem ale było mi szkoda jej :D

ocenił(a) film na 8
MoDEddie

Błąd. Uroniłem łezkę (W 1 poście troche wyolbrzymiłem :])

MoDEddie

Ludzie, to jest King, on nie robi happy-endów ;)
Poza tym wiadomo, że jest fanem pisarzy i dzieci, więc jak miał ich uśmiercić ;)

Molko_Queen

Mam ogromne pytanie...Co się działo potem z ojcem Callahanem??
Przez on nie zginął,bo Barlow coś z nim zrobił...
Czyżby Callahan miał założyć nową hordę wampirów?

Eric_Ponti

Co się stało z Callahanem? To bardzo długa historia:)

Callahan wrócił w cyklu "Mroczna Wieża" Kinga. Nie założył hordy wampirów, bo sam nie został wampirem. Został w jakimś stopniu skażony, ale to raczej na poziomie wiary. Po prostu ją stracił. Po zdarzeniu z Barlowem zaczął widzieć wampiry, znaczy odróżniać je od reszty społeczeństwa i zwalczał je po trochu. Czym zwrócił na siebie uwagę Karmazynowego Króla... No ale to już inna opowieść.

Podsumowując Callahan przeżył jeszcze bardzo dużo ciekawych przygód:D Polecam "Mroczną wieżę".

voagar

Tak, w rzeczy samej.Przepraszam za mój błąd merytoryczny w poprzednim komentarzu.
Czy ktoś z was czytał przeredagowaną wersję "Miasteczka Salem" z dwoma dodatkowymi opowiadaniami?